Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Βουτυρόκρεμα ή γλάσο βουτύρου?





ΓΛΑΣΟ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ... ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Προετοιμασια:20 λεπτά Αναμονή:30 λεπτά

Yλικά
3/4 Φλιτζανιού βούτυρο 
8 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζανιού γάλα
2 βανίλιες
 Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Αφήνω το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε δυνατά το βούτυρο να αφρατέψει .Προσθέστε αρχικά 2 φλιτζανια ζάχαρη άχνη 
χτυπώντας  με το βούτυρο και στην συνέχεια 
προσθέστε το 1/3 του γάλακτος την βανίλια και την υπόλοιπη άχνη.
Αν θέλετε προσθέτετε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Το γλάσο  αυτό μας δίνει περίπου 4.5 φλιτζάνια 


Γλασο βουτύρου με σοκολάτα γάλακτος
Λιώνετε ένα φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτα γάλακτος
Το αφήνετε να κρυώσει και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου πριν από την άχνη.
Γλασο βουτύρου με κακάο
Αντικαθιστάται με ½ φλιτζάνι κακάο σκόνηάγλυκο το ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.

Γλασο βουτύρου με φράουλα    
Χτυπάτε το 1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα φράουλας στο βούτυρο πριν την άχνη.

Γλασο βουτύρου με καφέ
Προσθέτετε μια κουταλιά σκόνη καφέ η εspressoστο βούτυρο.
Εναλλακτικά αντικαθιστάται  το γάλα με δυνατό κυφέ.

Γλασο βανίλιας
Αφήστε μια κουταλιά βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε το βούτυρο με 1 ½ φλιτζάνι άχνη και 1 βανίλια.
Προσθέστε 1-2 κουταλιές γάλα για να κάνετε το γλάσο ρευστό.
Βγαίνουν 3/4 του φλιτζανιού γλάσο.