ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΑΣ Η ...τον απαιτητικο συζυγο σας.!




Τούρτα Σοκολάτας

Υλικά για 12 κομμάτια
Για την ζύμη
90 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
¼ φλιτζάνι  φαρίνα
1 κουταλιά κακάο σκόνη

Για την γέμιση
2 κουταλιές κοφτές ζελατίνη σκόνη
200 ml γάλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι λευκης σοκολάτας
4 κρόκοι αυγών ***
1 φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα γάλακτος
(χτυπήστε μια κρέμα 200 ml)

Για το γλάσο σοκολάτας
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κουταλάκια βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια γλυκόζη

Εκτέλεση
Για την ζυμη
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε την ζάχαρη ,το αυγό, τα αλεύρια και
 το κακάο και τα χτυπάτε όλα μαζί να ενωθούν   ζύμη πρέπει να είναι λεία.
Την ανοίγετε σε δίσκο ,την τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο  για 30’.
Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείτε σε τσέρκι –φόρμα 20 εκ.την  τρυπάτε
με πιρούνι και την ψήνετε στους 190’για 15’ .

Για την γέμιση
Ρίχνετε την ζελατίνη σε 2 κουταλιές  νερό και αφήνετε να διογκωθεί ..
Σε κατσαρόλι ζεσταίνετε το γάλα .τη ζάχαρη, και την σοκολάτα ώσπου
να λιώσουν η ζάχαρη και  η σοκολάτα
Ρίχνετε τους κρόκους σε μπολ και προσθέστε το ζεστό μείγμα σοκολάτας.
Ανακατεύετε καλά και σιγοβράστε ρίχνοντας και την ζελατίνη. .
Μεταφέρετε σε μπολ και το βάζετε σε μπολ με παγάκια .
Αφήστε να κρυώσει, ρίξτε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος  απλώστε πάνω
 από την ζύμη και αφήστε στο ψυγείο όλη νύχτα

Για το γλάσο σοκολάτας.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος την σοκολάτα το βούτυρο και την γλυκόζη
και ζεσταίνετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να έχετε ενε λείο  μείγμα, Αφήστε να κρυώσει.
 .Βγάλτε την τούρτα από την φόρμα και περιχύστε με το γλάσο  .
Αφήστε την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Λίγο μπελαλίδικο αλλά η γεύση του θα σας απογειώσει…
Λιώνει στο στάμα και σε κάθε μπουκιά θες και ακόμα λίγο….
Δεν θα πιστεύει κανείς πως το φτιάξατε ΕΣΕΙΣ !!!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ…
Συνταγή ειδική για πεθερές η απαιτητικούς συζύγους.!!!


***
Τα ασπράδια που περισσεύουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη
η  αν θέλετε φτιάξτε μαρέγκες η μπεζέδες. Συνταγή θα βρείτε εδώ 



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
παρακαλω που βρισκουμε ζελατινη σε σκονη
Ο χρήστης Άσπα είπε…
καλημέρα Ζελατίνη σε σκόνη βρίσκουμε σε οποιοδήπωτε super market!
Ο χρήστης toftiaxagr είπε…
Γλυκιά σελίδα θα μοιραστώ τη συνταγή σου αυτή. για όλους τους πεθερόπληκτους... χαχαχαχ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Σε σούπερ μάρκετ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
την εφτιαξα, αλλα κατι δεν παει καλα με τη δοσολογια της ζελατινης η κρεμα εσφιξε πολυ και μοιαζει με μπαγιατικο γλυκο
την αλλη φορα θα βαλω τη μιση .ωραια γευση ομως
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Καλησπέρα,Λυπουμαστε που δεν σας έγινε καλή η κρέμα γιατι όσες φορές και αν δοκιμασαμε την συνταγή ή κρέμα βγαίνει πάντα αφράτη.Επειδή δεν πήζει αυκόλα για αυτό τον λόγο αφήνουμε και την κρέμα όλη νυχτα στο ψυγείο!
Δεν ξέρω τι μπορει να εφταιξε! Αν γίνει σωστά κια σας πετυχει θα δείτε οτι πραγματικά άξιζε τον κόπο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενδιαφέρουσα συνταγή. Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη ζελατίνη με κορν φλάουρ; Κι εάν ναι, σε τι ποσότητα;

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !