Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Cupcakes μοκατσίνο και βουτυρόκρεμα καφέ!





















Yλικα
¾ φλιτζανιού βούτυρο η μαργαρίνη
3 αυγα
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ
1 φλιτζ. Σκόνη κακάο
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
¾ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. Γάλα
½ φλιτζ. Δυνατός καφές φίλτρου κρύος
2 φλιτζ  ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλιτζ. Σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
1 δόση βουτυροκρεμα καφέ
(δείτε παρακάτω την συνταγή)
30 πουράκια με γέμιση σοκολάτας
Κανέλα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Αυγά και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Προθερμαίνω τον φούρνο.Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, κακάο, σόδα, Baking, και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύω το γάλα με τον καφέ. Χτυπώ το βούτυρο η μαργαρίνη να ασπρίσει. Σταδιακά ρίχνω την ζάχαρη  αμέσως  μετά τα αυγά.και κατόπιν την βανίλια. Προσθέτω το μείγμα αλευριού και το μείγμα γάλακτος στο μείγμα βουτύρου. Τέλος προσθέτω και την σοκολάτα.
Γεμίζω τις θήκες έως τα ¾ με ζύμη. Ψήνω για 20’. Αφού κρυώσουν διακοσμω με την βοήθεια ενός καρνέ η με σπάτουλα τα cupcakes με την βουτυροκρεμα.
Βουτυρόκρεμα Καφέ
Αφήνω  1/3  φλιτζ  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπώ το βούτυρο, και ρίχνω 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη σταδιακά προσθέτω 3 κουταλιές
καφέ δυνατό φίλτρου και 1 βανίλια. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτω ακόμα 3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη. Βγαίνουν περίπου 2 φλιτζάνια κρέμας.
Καλή σας Επιτυχία ...


 
ΟΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ Η  ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ CUPCAKES.