Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Donuts και λουκουμάδες παραλίας!


Μερίδες :14
Υλικά:
2/3 φλιτζανιού νερό
2/3 φλιτζανιού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
Γλάσο βανίλιας και χρώματα ζαχαροπλαστικής-προαιρετικά
Πολύχρωμες τρούφες-προαιρετικά

Εκτέλεση:
1.Διαλυστε την μαγιά στο νερό. Βάλτε σε μπολ του
μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε για 2’.
Σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος.
Αν θέλετε ανάψτε τον φούρνο στους 50’ να προθερμανθεί.
Σβήστε τον και βάλτε μέσα το μπολ της ζύμης σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη και αφήστε το για 1 ώρα.
2.Απλωστε την ζυμη σε ταψάκι με αλεύρι και κόψτε κομμάτια ζύμης με κουπ  πατ .
Ψήστε σε καυτό λάδι. Αν  θέλετε τυλίξτε τους σε ζάχαρη κρυσταλλική η αλείψτε 
 με γλάσο βανίλιας ή σοκολατένιο γλάσο




ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ   ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Υλικά:
1 φακελάκι μαγιά

¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό
4 -4 ½  φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
½ φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά large σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια

Εκτέλεση :

Ανακατέψτε την ζάχαρη το νερό την μαγιά και 2 κουταλιές αλεύρι(τα 4 πρώτα υλικά). Αφήστε να σταθεί για 10 ‘ να αφρίσει.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέστε και το μείγμα της μαγιάς  και ζυμώστε.
Η ζύμη  θα  κολάει.
Βάλτε στον φούρνο για πιο γρήγορα (δείτε οδηγίες παραπάνω)
 να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη και πετσέτα .
Όταν φουσκώσει βάλτε την ζύμη σε αλευρωμένη
επιφάνεια κόψτε σχήματα και αφήστε να
 φουσκώσουν για 30΄΄
Τηγανίστε σε καυτό λάδι και βάλτε σε απορροφητικό
χαρτί να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι.
Τυλίξτε τα σε ζάχαρη.
Αν θέλετε να  ψήσετε στον φούρνο  τότε ψήστε
στους 160’ αέρα για 15-20’ έως ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλετε περιχύστε με μέλι να μελώσουν.


ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
υλικά
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι γάλα η νερό

2 κουταλιές γλυκόζη
1 βανίλια
Χρώμα ζαχαροπλαστκηs

 Εκτέλεση 
 Σε κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε την άχνη το γάλα και την γλυκόζη 
μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γυαλιστερό.
Χρωματίστε αν θέλετε και αλείψτε το αμέσως πάνω στa 
 donuts γιατί στεγνώνει γρήγορα.


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ:
υλικά
1/3 φλιτζανιού κρεμά γάλακτος
250 γρ σοκολάτα γάλακτος
1 κουταλιά μαργαρίνη
1 βανίλια ή 2 κουταλιές μερεντα
 
Εκτέλεση  
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και ανακατέψτε να λιώσουν .Bγάλτε από την φωτιά και ρίξτε την βανίλια ή την μερεντα ή  και τα δυο.
Καλύψτε τα donuts.

ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ