Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ganache με γλάσο σαντυγί παρέα!


Γλάσο σαντυγί
Προετοιμασία:25 λεπτά
Υλικά
2 κουταλιές κρύο νερό
1 κουταλάκι ζελατίνης χωρίς άρωμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλι βράζω λίγο νερό.
Σε μικρό σκεύος αναμείξτε το κρύο νερό
με την ζελατίνη  και αφήστε το για 2 λεπτά.
Βάλτε το μικρό σκεύος μέσα στο κατσαρόλι
με το βραστό νερό και αφήστε 5 λεπτά να κρυώσει.
Σε παγωμένο μεγάλο δοχείο χτυπήστε την κρέμα
γάλακτος   και την ζάχαρη  και προσθέστε σταδιακά το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα της κρέμας .Χτυπήστε
μέχρι να γίνουν σκληρές μύτες στην επιφάνεια της κρέμας .
Βγαίνουν  4 φλιτζάνια περίπου.

tips
 Aφού διακοσμηθεί αυτό το γλάσο διατηρεί το σχήμα του για 2 μέρες.











Ganache
Προετοιμασία :35 λεπτά

Σφιχτή  ganache
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
340 γρ σοκολάτα γάλακτος η υγείας

Μέτρια –κανονική ganache
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα υγείας


Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού .
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά
Προσθέστε την σοκολάτα. (Μην ανακατεύετε)
Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά.
Ανακατέψτε και κρυώστε για 15 λεπτά
Βγαίνουν περίπου 2 φλιτζάνια.