Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Γλάσο τυριού και βουτυρόκρεμα '!


Βουτυρόκρεμα β΄'
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ανάλατο  βούτυρο
1 φλιτζάνι άχνη
¼ φλιτζάνι νερό
6 κρόκοι αυγών ελαφρώς χτυπημένοι
2 κουταλιές  νερό
1 βανίλια
Εκτέλεση
 Aφηνω  το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζω σε κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό
να βράσει. Προσθέτω το  μισό ζεστό
ζαχαρονερο στους κρόκους
Βράζω ελαφρώς  και χαμηλώνω την φωτιά.
Ανακατεύω για 2 ακόμα λεπτά και κατόπιν
Βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέτω το νερό και την βανίλια.Γεμίζω ένα μπολ με παγάκια και
τοποθετώ μέσα σε αυτόένα μικρότερο με το μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύω συχνά έως ότου κρυώσει Χτυπώ το βούτυρο. Προσθέτω το μείγμα 
των αυγών και ζάχαρης .
Βγαίνουν 3 φλιτζάνια βουτυροκρεμας.

Γλάσο κρέμας τυριού
Προετοιμασια:20 λεπτά Αναμονή: 30 λεπτα
Υλικά
220γρ τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 βανίλιες
5 1/2 – 6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Αφήνω το τυρί και το βούτυρο σε θερμοκρασίaΠεριβάλλοντος.Χτυπώ το βούτυρο   το τυρί
και την βανίλιαΣταδιακά ρίχνω την άχνη μέχρι το γλασο να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Βγαίνουν 3.5 φλιτζάνια γλασο.

Παραλλαγή:
Γλάσο κρέμας τυριού με κακάο
Χτυπώ  ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο στο
μείγμα κρέμας τυριού και μειώνω την
 ζάχαρη σε 5 -5 ½  φλιτζάνια άχνη.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!


ΟΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ Η  ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ CUPCAKES.