Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Royal icing(1)


Υλικά
2 μεγάλα  ασπράδια
¼ κουταλάκι κρεμόριο η λεμόνι
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1κουταλια γλυκόζη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Xτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο
να πήξουν σε μαρέγκα απαλή.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την γλυκόζη
και χτυπάμε ακόμα 2’.
Εάν το γλασο είναι πολύ ρευστό βάλτε ακόμα λίγο ζάχαρη άχνη , αν είναι σφιχτό ακόμα ένα ασπράδι.
 Η γλυκόζη κάνει το γλασο  να μην σφίγγει γρήγορα.


Σοκολατένιο γλασο 
Υλικά:
1/2   φλιτζάνια βούτυρο
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
3 κουταλιές  γάλα
1 βανίλια
2 ½ φλιτζάνια  άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Βάζω σε κατσαρόλα το βούτυρο και το λιώνω,
ρίχνω  το κακάο  και το γάλα.
Ανακατεύω πάνω στην φωτιά μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
Κατεβάζω το μείγμα από την φωτιά.
Ρίχνω την άχνη και την βανίλια. Εάν είναι πολύ πηκτό
αραιώστε με 1-2 κουταλιές γάλα.
Το γλασο αυτό είναι ρευστό και είναι κατάλληλο για λεία
επικάλυψη.


Γλασο βανίλιας (για λείο icing)
Kαι με αυτό το γλασο όπως και με το σοκολατένιο
περιχύνω τα  κεκακια μέσα στις θήκες τους  για να σχηματίσετε ένα λείο αποτέλεσμα 
όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Λίγη βανίλια
1-2 κουταλιές νερό  η γάλα χλιαρά

Εκτέλεση
Ριχνω την ζάχαρη με την βανίλια σε ένα μπολ
και ανακατεύω ρίχνοντας σταδιακά το νερό
μέχρι να έχει την κατάλληλη σύσταση.
Αν το θέλουμε πιο πηκτό βάζω και ένα ασπράδι αυγού
αφού πρώτα το χτυπήσω σε μαρέγκα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής
(κόκκινο ας πούμε εδώ και γίνονται έτσι. )



Καλή σας επιτυχία.

Οι συνταγές και οι Φώτο είναι της Αλεξίας Αλεξιαδου