Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

BANOFFEE ΤΟΥΡΤΑ-ΜΠΑΝΟΦΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!

BANOFFEE TORTE
Κομμάτια 12
Υλικά
2 ½ κούπες digestive η πτιμπερ
½ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 μεγάλες μπανάνες
Χυμός ½ λεμονιού
2 κούπες φυτική κρέμα kretore
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη κουβερτούρα
 Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε τα γάλατα τα ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα με νερό έτσι  ώστε να τα καλύπτει
και βράζουμε για 4 τουλάχιστον ώρες σε μέτρια φωτιά.  Αν διαθέτετε  χύτρα τότε γεμίζετε την
 χύτρα με νερό κλείνετε και βράζετε για 45- 1  ώρα..
Αφήνετε να κρυώσουν καλά και ανοίγετε τα κουτιά, έχουμε  έτσι καραμέλα γάλακτος
Αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έχοντας έτσι 
μια μαλακή ζύμη .Απλώστε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα και βάλτε στο ψυγείο .
Αν θέλετε μπορείτε να την ψήσετε για 15΄στους 200΄΄.
Αδειάστε την καραμέλα γάλακτος μέσα στην τάρτα.
Καθαρίστε και κόψτε τις μπανάνες σε φετάκια. Ραντίστε τες με χυμό λεμονιού και στρώστε τις
πάνω από την καραμέλα.
Χτυπήστε την φυτική  κρέμα σε σαντιγί και ανακατέψτε με την κουβερτούρα.
Απλώστε πάνω από τις μπανάνες . Φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο και σερβίρεται το κρύο.
Διατηρείται στη συντήρηση 3-4 μέρες και δεν μπαίνει κατάψυξη