Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ? Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΕΣ ?



ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ Η ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΕΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ 40


Υλικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 2/3 φλιτζάνι μέλι
3 κουταλιές βούτυρο
2 φλιτζάνια αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
150 γρ σοκολάτα γάλακτος


Εκτέλεση
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί ορθογώνιο. Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος και το μέλι
σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και
αφήνετε να σιγοβράζει.(για όσους έχετε θερμόμετρο να φτάσει 120 ‘ θερμοκρασία).
Αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε
με προσοχή το βούτυρο και το αμύγδαλο.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί,
 Παγωμένο το κόβετε σε ορθογώνια η τετράγωνα κομμάτια.
Λιώνετε την σοκολάτα στο Μπαιν-Μαρί.
Παίρνετε ένα  ένα κομμάτι φλωρεντινας  και το βυθίζετε μέσα στην κουβερτούρα.
Τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνετε να στεγνώσει η σοκολάτα.
Έτοιμο.
Γρήγορο και εντυπωσιακό


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ