Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?? ? ΚΑΙ ΟΜΩΣ......





ΣΟΚΟΛΑΤΟΦΟΥΝΤΟΥΚΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ganache
Κομμάτια 10

Υλικά
200 γρ κουβερτούρα
150 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
5 αυγά χωρισμένα
¾ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι φουντούκια

Ganache
150 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα μαύρη η γάλακτος

Για το κέικ
Σε κατσαρόλι λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα  και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει,  χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σταδιακά και το μείγμα της σοκολάτας με τα χοντροαλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.  Βάζουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας
απαλά από κάτω προς τα πάνω κυκλικά και κοφτά για να μην ξεφούσκωσει  η μαρέγκα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα η ταψάκι μικρό και  Ψήνουμε στους 180΄’ για 20-25'.

Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλι. Μόλις πάρει βράση και φουσκώσει
την ρίχνουμε στο μπολ με τα σπασμένα κομμάτια της κουβερτούρας που έχουμε βάλει από πριν.
Αφήνουμε για λίγο χωρίς να ανακατέψουμε  και μετά από 5-10 λεπτά αναμονής 
 αναδεύουμε το μείγμα μέχρι να  γίνει λείο.
Αλείφουμε το γλάσο σοκολάτας στο κέικ και βάζουμε στο ψυγείο για 30.

η συνταγή είναι από τις γλυκές συνταγές