Για το παντεσπάνι σοκολάτας
Υλικά
Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι του Νες καφέ (κόκκινη κούπα) ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ μπέικιν
2 κ.σ κακάο
Οδηγίες
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν (περίπου
5-7 λεπτά).
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε καλά
για ενωθούν
τα υλικά καλά. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά,
το μείγμα αλεύρι +κακάο και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω προσεκτικά
για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα της αρέσκειας
μας που
έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 180΄αερα για 20-30΄΄.
Αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά για να μπορεί να κόβεται.
Παντεσπάνι βανίλιας
Αν θέλουμε το παντεσπάνι μας να μην είναι σοκολατένιο απλά δεν βάζουμε κακάο.
Ακολουθουμε την ίδια διαδικασία όπως και παραπάνω
Γέμιση σοκολάτας
500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με ζάχαρη (kre tore) η 2 μόρφατ
200 gr κουβερτούρα μαύρη η γάλακτος
1 βανίλια η κονιάκ
Αν θέλουμε το παντεσπάνι μας να μην είναι σοκολατένιο απλά δεν βάζουμε κακάο.
Ακολουθουμε την ίδια διαδικασία όπως και παραπάνω
Γέμιση σοκολάτας
500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με ζάχαρη (kre tore) η 2 μόρφατ
200 gr κουβερτούρα μαύρη η γάλακτος
1 βανίλια η κονιάκ
Χτυπάμε την κρέμα η το μορφατ μέχρι να αφρατέψουν . Λιώνουμε σε Μπαιν Μαρί την κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο να χλιαίνει. Προσθέτουμε στην αφράτη ήδη σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα 2 μείγματα
Καλύπτουμε με την κρέμα μας το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο.(
ιδανικά στην κατάψυξη) να παγώσει καλά.
Ganache
200 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα
Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα να πάρει
μια βράση.
Αποσύρουμε την κρέμα
και την τοποθετούμε στο μπολ με την κουβερτούρα
.
Αφήνουμε λίγο και αμέσως μετά ανακατεύουμε.
Βγάζουμε την τούρτα από την
κατάψυξη η το ψυγείο και καλύπτουμε την τούρτα.
Διακοσμούμε με βύσσινο
και ράβδους σοκολάτας η τρούφα η ότι μας αρέσει..
Τέλεια και γρήγορη!!