Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΠΙΘΑΝΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ  ΑΠΙΘΑΝΗ

Υλικά
2 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 μήλα
5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
1 ½ ποτήρι καρύδια (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη (250ΓΡ)
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
κανέλλα

Εκτέλεση
Λιώνουμε και ανακατεύουμε το βούτυρο με 1 φλιτζάνι ζάχαρη ,τα αυγά ,
 το αλεύρι και το baking. Έτσι δημιουργούνται σβόλοι στην ζύμη.
Τρίβουμε τα μήλα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη  και προσθέτουμε
το υπόλοιπο της ζάχαρης και την κανέλλα και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και τα καρύδια
Παίρνουμε την μίση ζύμη και με τον τρίφτη την τρίβουμε μέσα σε
 ένα ταψάκι ώστε να σχηματίσουμε την βάση της τάρτας μηλόπιτας.
Αν θέλουμε ατομικές μηλόπιτες χωρίζουμε την ζύμη σε ατομικές ταριτιέρες.
Ρίχνω την γέμιση και από πάνω τρίβω την υπόλοιπη ζύμη .
Ψήνω 30’ στους 200΄’.
Αφήνω να κρυώσει και σερβίρω με ζάχαρη άχνη

TIPS:Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή και δεν τρίβεται τοποθετούμε
το ζυμαράκι  τυλιγμένο με μεμβράνη για λίγη ώρα μέσα στο ψυγείο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

GLYKES TRELES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...