Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ
Κομμάτια 6

Υλικά
Για την βάση
4 αυγά
4 κ. σ  ζάχαρη
3 κ .σ  κακάο κοσκινισμένο
1 βανίλια
1 κ. γ βούτυρο

Για την μους σοκολάτας
200 γρ σοκολάτα
6 αυγά
2 κ. σ κονιάκ

Για την επικάλυψη  ganache
200 γρ κρέμα  γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα

Για την βάση
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη  μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε και το κακάο,
λίγο λίγο . Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις το ενσωματώνουμε στο
μείγμα κακάου-αυγών. Βουτυρώνουμε καλά ένα σχετικά μικρό ταψάκι , η  καλύπτουμε με λαδόκολλα  
τον πάτο και τα πλαϊνά του τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα  της βάσης μέσα και ψήνουμε
στους 180΄για 15΄.

Για την μους σοκολάτας
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπαιν Μαρί μαζί με το κονιάκ. Όταν γίνει λεία και ρευστή κρέμα ,
αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα μέσα τους κρόκους ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις  ενσωματώνουμε  στο  μείγμα σοκολάτας.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Αν διαθέτουμε τσέρκι μεταφέρουμε την ψημένη βάση αφού πρώτα έχει κρυώσει σε τσέρκι 23 εκ.

Ganache
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ.. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε
κατσαρόλι να πάρει μια βράση. Όταν αρχίζει να φούσκωνε αποσύρουμε από την φωτιά
και την ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Παρουσίαση
Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και περιχύνουμε η γλασάρουμε με την –όχι καυτή – ganache.
Διακοσμούμε εάν θάλλουμε με φράουλες η κερασάκια  η αμύγδαλο φιλέ η τρούφα.

Έτοιμη