Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΑ+ΚΕΙΚ+ΓΛΑΣΟ= Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΟΛΑΣΙΑ



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ
Κομμάτια 8-10

Υλικά
225 γρ βούτυρο μαλακό η μαργαρίνη η λάδι
225 γρ ζάχαρη
4 αυγά
100 γρ φαρίνα
1 κ.γ μπεικιν
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ γάλα


Για το γλάσο
250 γρ μαύρη σοκολάτα
250 γρ βούτυρο
175 γρ ζάχαρη άχνη



Για το κέικ
Βουτυρώνουμε μια σχετικά μικρή φόρμα και αλευρώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
 να αφρατέψουν, ρίχνουμε και τα αυγά ένα-ένα και σιγά –σιγά το αλεύρι ,το κακάο,
το μπεικιν και το γάλα. Ψήνουμε  στους 180 για 25-30΄΄

Για το γλάσο
Λιώνουμε σε Μπαιν Μάρι την σοκολάτα και κατόπιν ρίχνουμε το  βούτυρο και την άχνη.
Ανακατεύουμε πάντα σε Μπαιν Μαρί  μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα λείο μείγμα.

Παρουσίαση
Αφού κρυώσει το κέικ η βάζουμε το γλάσο από πάνω και σερβίρουμε η το κόβουμε
 στην μέση , βάζουμε την μισή δόση γλάσου και με το υπόλοιπο διακοσμούμε από πάνω.