Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΒΑΦΛΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ!!
















ΒΑΦΛΕΣ ΓΛΥΚΕΣ με ….παραλλαγές


Υλικά:
2 φλιτζάνια ξινόγαλα
2 αυγά χωρισμένα
2 κουταλάκια baking powder
¼ κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι  γ.ο.χ
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο η μαργαρίνη

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι την σόδα ,την ζάχαρη και το baking
Χτυπήστε ελαφρά τα κροκίδα και μέσα σε αυτά ρίξτε και το ξινόγαλο.
Βάλτε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε.
προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκαι .αλείψτε με λίγο λάδι  
την βαφλιερα και βάλτε την συσκευή κλειστή να ζεσταθεί
Ανοίξτε τις πλάκες βάλτε 2/3 ζύμης στην κάτω σιδερένια πλάκα. ψήστε ακριβώς 5’

Βάφλες σοκολατένιες
Στην βασική συνταγή αντικαταστήστε το γάλα με σοκολατένιο γάλα

Αλμυρές βάφλες  
Παραλείψτε την ζάχαρη και βάλτε 1 κουταλάκι αλάτι

Βάφλες τυριού
Προσθέστε στο μείγμα ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα η ½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Σερβίρισμα για τις γλύκες βάφλες
Μέλι η σιρόπι σοκολάτας
Μαρμελάδες
Παγωτό



Σερβίρισμα για τις αλμυρές βάφλες
Αυγά μάτια
Μπέικον ψητο
Λουκάνικα
Ντομάτα φρέσκια





H ΦΩΤΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΙΑ ΑΠΟ

ΕΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ