Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ Η ΤΑΨΙΟΥ





ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ 14

Υλικά
300 γρ φύλλα κρούστας
½ φλιτζάνι βουτυο(125γρ)
4 φλιτζάνια  γάλα
3 αυγά και 2 κροκάδια
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού και 1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια

Για το σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση
Βουτυρώστε ένα ταψάκι μεσαίο και στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά. Βράστε το γάλα κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο.Χτυπήστε σε μπολ τα αυγά και τα κροκαδια με την ζάχαρη να αφρατεψουν λίγο..
Ρίξτε και ανακατέψτε το σιμιγδάλι. την βανίλια και το ζεστό γάλα λίγο-λίγο
 συνεχίζοντας να χτυπάτε. Αδειάστε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράστε
μέχρι να πήξει. .Κατεβάστε από την φωτιά ρίξτε λίγο βούτυρο και ανακατέψτε..
 Στρώστε την κρέμα πάνω από τα φύλλα.. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα –ένα καλά. Χαράξτε την πίτα και ψήστε στους 190’ 15’. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160΄’ για ακόμα 35-40’ μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

Σιρόπι
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί  και μετρήστε 7’ από το σημείο βρασμού και μετά.
Περιχύστε το γαλακτομπούρεκο μόλις το βγάλετε από το φούρνο κουταλιά –κουταλιάκαι αφήστε ξεσκέπαστο για να μην μαλακώσουν τα φύλλα έως ότου κρυώσει.

Η αρχική συνταγή ήταν για 1 κιλό φύλλα κρούστας και όλα τα υλικά σε γρ.
Την προσάρμοσα λοιπόν για το 1/3 περίπου της δόσης.
.Αυξομειώστε την δόση όσο εσείς θέλετε.