Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΙΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΚΟΥΑΚΕΡ - LIGHT



ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΜΠΑΡΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κομμάτια 12-15
Υλικά
400 γρ δημητριακά ολικής άλεσης  
500 γρ κουβερτούρα
400 γρ κουάκερ βρώμης 50 γρ σταφίδες η δαμάσκηνα αποξηραμένα ,
Βερίκοκα η μπανάνες
100 γρ αμύγδαλα  ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπαιν Μάρι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε μέσα και την λιωμένη σοκολάτα και τα αναμειγνύουμε καλά για να πάει παντού η σοκολάτα. Απλώνουμε σε ταψάκι ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν έχει πλέον σταθεροποιηθεί το μείγμα με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες η σε ότι σχήματα σας αρέσουν.



ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κομμάτια 10-12

Υλικά
150 γρ μαργαρίνη light
80 γρ καστανή ζάχαρη
350 γρ κουάκερ βρώμης
50 γρ σταφίδες ξανθές
 230 γρ  λεύκη  σοκολάτα

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλι λιώνουμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη, και στην συνέχεια  ρίχνουμε και την βρώμη και ανακατεύουμε πολύ καλά τόσο ώστε να ποτίσει η βρώμη και να μην έχει την γεύση αλευριού. Βάζουμε μέσα και τις σταφίδες, Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε το μισό μείγμα βρώμης και φρούτων .Πατάμε από πάνω με ένα κουτάλι η με το χέρι μας μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο σχήμα
Σε Μπαιν Μαρί λιώνουμε την λεύκη σοκολάτα. Την στρώνουμε στο ταψάκι και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπάρες. Διατηρούνται στο ψυγείο τυλιγμένα σε διάφανης μεμβράνη.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου