Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

PANNA-COTTA ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ
Υλικά
175 γρ κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
10 γε ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση
Ρίχνουμε την ζελατίνα σε 5-6 κουταλιές νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Την ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλι . Βάζουμε τα πρώτα 6 υλικά όλα μαζί να 
πάρουν μια βράση και να γίνουν ένα μείγμα. Συνεχίζοντας προσθέτουμε και
 την φουσκωμένη ζεστή ζελατίνα μέσα στο μείγμα πάντα σε χαμηλή φωτιά
 να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.( δεν θα πήξει το μείγμα)
Κατεβάζουμε από την φωτιά ,αδειάζουμε σε μια φόρμα  η σε ατομικά φορμάικα 
και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα τα βάζουμε στο ψυγείο γ ια 4-5 ώρες, 
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με διάφορες σάλτσες η γλυκό του κουταλιού. 
Ακόμα μπορούμε να λιώσουμε  άσπρη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος  
και να περιχύσουμε το γλυκό μας.