Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ !





Μηλόπιτα με κρέμα

Για τη ζύμη:
3ΟΟ γρ. (2!/2 φλιτζ. τσαγιού)  αλεύρι γ.ο.χ
5  γρ  (ι κουτ. κοφτό) Μπέικιν
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
2Ο γρ. (ι κουτ. σούπας) ζάχαρη
2 αυγά


Για τη γέμιση:
 6 κ. σ κάστερ πάουντερ κρέμα ζαχαροπλαστικής  ΓΙΩΤΗΣ
4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα
660 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
25 γρ. (ι κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
ιοο γρ. (ι/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές


Ανακατεύετε το μπέικιν με το Αλεύρι. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε λίγο να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και το μίγμα Αλεύρι-Μπέικιν Πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. 

Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί (μισή ώρα περίπου). 
Σε κατσαρόλα βάζετε το γάλα την ζάχαρο και το καστερ παουντερ να βρασουν  ,(ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το μείγμα) μια παχύρευστη κρέμα. Προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα (Νο 22-24) και απλώνετε τη ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας. 

Απλώνετε την κρέμα. Κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετείτε πάνω από την κρέμα. Ψήνετε στους ι8ο°0 για ι ώρα περίπου.Αν θέλετε κρατάτε λίγη ζύμη ανοίγετε σε λεπτό φύλλο , κόβετε ροδέλες και στολίζετε την πιτα από πάνω...προαιρετικά βάζετε ζάχαρη και κανέλλα..