Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ - ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΕΚΔΟΣΗ!!




ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ  ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ- ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ


Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
100 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
100 γρ σταφίδες(προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βράζουμε  την ζάχαρη με το νερό  έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

 Όσο πιο πολύ το αφήσετε να καβουρδιστεί τόσο πιο πολύ σκούρο χρώμα θα έχει ο χαλβάς σας
Ρίχνουμε μονομιάς το σιρόπι που είχαμε στην άκρη προσέχοντας και χαμηλώνοντας την φωτιά γιατί πιτσιλά παρά πολύ και καεί..

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ 
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Κατεβάστε από την φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό βάλτε σε φόρμα.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ
Κατεβάστε από την φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό ρίξτε την κουβερτούρα σε κομματάκια. 
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και βάλτε αν θέλετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ . Αφήστε για 1 ώρα και σερβίρετε !

ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ- ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ
Οσο το μείγμα είναι ζεστό βαλτε το σε φόρμες για σοκολατάκια .Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει λίγο,λιώστε κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και βουτήξτε μέσα τις μπουκίτσες!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !  !