Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ!!!ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΜΑ??

 





ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΥΡΩΔΑΤΑ!

Υλικά
 1 κιλό αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι
¾ κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα κανελοζουμο
½ κ.γ σόδα
150 γρ – 200 γρ σταφίδες
80 γρ μαγιά φρέσκια

Εκτέλεση
Για το κανελόζουμο
Βάζουμε σε κατσαρόλι να βράσουν 1. ½ κούπα νερό με 4-5 ξυλάκια κανέλλας από το όποιο εμείς χρειαζόμαστε 1 κούπα κανελόζομου

Για την μαγιά
Βάζουμε  σε μπολ ½ κούπα κανελόζουμο  με 1 κ.σ ζάχαρη και 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Κάνουμε ένα χυλό και το αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε πιάτο βάζουμε τις σταφίδες με το άλλο ½ κούπα κανελόζουμο και αφήνουμε να φουσκώσουν.

Στύβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι και βάζουμε μέσα και την σόδα αλλά προσοχή γιατί φουσκώνει και θα σας ξεχειλίσει.
 Σε λεκανίτσα βάζουμε  το λάδι και την ζάχαρη .
Βάζουμε τους χυμούς με την σόδα το μείγμα της μαγιάς τις σταφίδες και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας για 1 ώρα περίπου

 Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει, πλάθουμε σε σταφιδόψωμα ,ψεκάζουμε με λίγο νερό ,πασπαλίζουμε με σουσάμι αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 40 λεπτά και ψήνουμε στους 180΄για 30 λεπτά

ΤΕΛΕΙΑ  ΕΥΩΔΙΑΣΤΑ,  ΜΥΡΩΔΑΤΑ  ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!

ΘΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΣΕΙ ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ !




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου