Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ!!!!- 9 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ!


ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  
Υλικά
2 κουταλιές ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά λάδι
1ο κουταλιές γλυκό του κουταλιού όποιο σας αρέσει
2 πακέτα σφολιάτα τετράγωνα
2  κουταλιές άνθος αραβόσιτου

 
Για το σιρόπι
 
1 ½ ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
 
 
 Εκτέλεση
 
 Κάνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλι βάζουμε την ζάχαρη .νεράκι το λάδι και το άνθος αραβόσιτου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια  ρίχνουμε το γλυκό του κουταλιού μέσα στην κρέμα..Παίρνουμε ένα- ένα φύλλο σφολιάτας  βάζουμε  1 κουταλιά από την κρέμα και κλείνουμε σε τρίγωνα. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν, Ζεστά όπως είναι μέσα στο ταψί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να τραβήξουν.




ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ


Υλικά
3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σπορέλαιο
3 κ.γ σόδα
3 κ.γ κανέλλα
1 κ.γ μπέικιν
½ κιλό σταφίδες
Αλεύρι περίπου 1 κιλό


Εκτέλεση
 Βάζουμε σε ένα μπολάκι τις σταφίδες και 1 -2 ποτήρια νερό να φουσκώσουν.
Σε λεκανίτσα βάζουμε το λάδι την ζάχαρη τα 2 ποτήρια χυμό, κανέλα  και στο υπόλοιπο 1 ποτήρι χυμό διαλύουμε την σόδα. Αυτό το κάνουμε πάνω από την λεκανίτσα γιατί η σόδα φουσκώνει και θα μας χυθεί. 

Προσθέτουμε τις σταφίδες  και  σιγά – σιγά το αλεύρι  μαζί με το μπέικιν μερί να έχουμε ένα μίγμα σαν του κέικ.
Βάζουμε σε ταψί  ,πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους  180 μέχρι να ρόδισει. Αν δεν βάλουμε σουσάμι όταν ψηθεί και βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.





ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


Υλικά
1 πακέτο φαρίνα 500 γρ
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες  χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Σόδα στην μύτη


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε την ζάχαρη το ξύσμα το λάδι, τις βανίλιες  και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε  την σόδα να διαλυθεί στο χυμό πορτοκαλιού και βάζουμε στο μπολ. Ριχνούμε και το αλεύρι σιγά-σιγά. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170 για 40-45 μεχρί να ροδίσει.




ΤΡΟΥΦΕΣ ΚΑΡΥΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ


Υλικά
 1 κουτί κακάο
240 γρ ινδοκάρυδο
2 κούπες φρυγανιά  τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κούπες χυμό ανανά
+ λίγο για το πλάσιμο


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και το μισό ινδοκάρυδο. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας και έχει την ύφη σαν τριμμένο κέικ. Αν γίνει σκληρό βάζουμε λίγο χυμό. Αν γίνει αραιό βάζουμε λίγο φρυγανιά. Βρέχουμε τα χέρια μας στον χυμό και πλάθουμε τις τρούφες και αμέσως μετά τις βουτάμε στο ινδοκάρυδο.





ΤΡΟΥΦΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ
  
Υλικά
500 γρ καρότα
1 κουταλιά ξύσμα και το χυμό 1 πορτοκαλιού
150 γρ καρύδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Καρύδα για το τύλιγμα
 Εκτέλεση
Βράζουμε τα καρότα να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε στο multi  με τον χυμό πορτοκαλιού και τα κάνουμε πουρέ. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα κάνουμε ένα μείγμα . Πλάθουμε σε μπαιλίτσες και τα κυλάμε στην καρύδα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
 ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΟΤΟ!




ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΟΥ
  
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι την μαγιά την ζάχαρη την βανίλια και το χλιαρό νερό
Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.. Βουτάμε τα χέρια μας κάθε φορά σε αλεύρι επειδή η ζύμη κολλάει και πλάθουμε σε κουλουράκια  Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο  , αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη η ζάχαρη άχνη ανάλογα τα γούστα μας.




ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

 
Υλικά
3 φλιτζάνια σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι μήλο τριμμένο
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
2 ½  φλιτζάνια αλεύρι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν
Χυμό μισού λεμονιού

 Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ εκτός το χυμό λεμονιού. Σε μπαλάκι άλλο βάζουμε το χυμό και διαλύουμε την σόδα και το ρίχνουμε και αυτό. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου . Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.





ΡΟΞΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
 
Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλάκια μαγιά
1 ποτήρι λάδι
3 ½ ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά κακάο
½ κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
1 βανίλια

 
 Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ½ ποτήρια νερό

 
Εκτέλεση
 
 Κάνουμε το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και ρίχνουμε και το λάδι. Παίρνουμε 2 μπολ και μοιράζουμε το μείγμα της μαγιάς στα 2. Ρίχνουμε σε κάθε μπολ από μισό αλεύρι και μισή κανέλα αν θέλετε. Στο ένα μπολ αφήνουμε την ζύμη άσπρη. Στο άλλο μπολ βάζουμε και το κακάο και ζυμώνουμε .Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη σε 2 φύλλα μέτρια .
Την καφέ ζύμη την πλάθουμε σε 2 μπαστουνάκια και τοποθετούμε καθένα από αυτά στο φύλλο της άσπρης ζύμης. Ρολάρουμε τα φύλλα έχοντας 2 μπαστούνια , κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ταψί με αντικολλητικό  χαρτί να φουσκώσουν. Ψήνουμε 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. Όπως είναι ζεστά μέσα στο ταψί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να τραβήξουν.




ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ
 
Υλικά
 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί
1 μπέικιν
 Αλευρι άσο πάρει
Σουσάμι

 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στο τέλος βάζουμε σιγά –σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι σφιχτή. Τυλίγουμε στο σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


6 σχόλια:

  1. στις νηστισιμες τρουφες η συνταγή δεν λέει πουθενα για λάδι, αναφέρεται όμως στην εκτέλεση. Το λάθος ποιό είναι τελικά;;

    το λίγο φρύγανα τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Έγραψα μαζεμένες όλες τις συνταγές μαζί και απο κεκτημένη ταχύτητα έκανα και λάθη. Διορθώθηκε η συνταγή. Ελαιόλαδο δεν υπάρχει. ινδοκάρυδο είναι το σωστό και τα φρύγανα ειναι η φρυγανιά. Συγνώμη και σε ευχαριστω και πάλι για την διόρθωση.

      Διαγραφή
  2. Η μπουγατσα ειναι νηστισιμη παιδια?καιγομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Η μπουγάτσα μπορεί να γίνει νηστίσιμη αν στην κρέμα αντΊ για γάλα βάλετε νερό και αν τα φύλλα τα αλέιψετε με φυτικό λίπος και όχι βούτυρο. Ελπίζω να βοήθησα..ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα,

    στα κουλουράκια όταν λες ένα μπέικιν εννοείς ένα κουταλάκι ή ένα φακελάκι?

    Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΟΟΥΜΕ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

GLYKES TRELES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...