Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΤΗΣ ….ΜΑΜΑΣ και σε light ΕΚΔΟΧΗ !


ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΤΗΣ ….ΜΑΜΑΣ και σε light ΕΚΔΟΧΗ !

Υλικά
 1  λίτρο γάλα
1 κούπα (κόκκινη) ρύζι
3 κούπες νερό
¾ - 1 κούπα ζάχαρη ανάλογα ποσό γλυκό το θέλετε
 2 κ.γ κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Light ΕΚΔΟΧΗ
 
1 κιλό γάλα 1.5 %
1 κούπα ρύζι
3 κούπες νερό
 ¼ - ½ κούπα φρουκτόζη
 ανάλογα το πόσο γλυκό το θέλετε


Εκτέλεση

 Ξεπλένουμε το ρύζι . Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το κορν φλάουρ και  βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά (να πάρει μια βράση το γάλα )και μόλις αρχίσει να φουσκώνει χαμηλώνουμε.
Σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμο και έχει χυλώσει.  Για πιο κρεμώδης ύφη πέντε λεπτά προτού να κατεβάσουμε το μείγμα από την φωτιά  διαλύουμε 2 κ.γ κορν φλάουρ σε λίγο νερό κρύο και το βάζουμε μέσα στο ρυζόγαλο που βράζει.
 Ανακατεύοντας βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη . Έτοιμο και σερβίρουμε .