Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ ΚΑΙ MUFFINS ZEBRA!!

KEIK ΖΕΜΠΡΑ
Φτιαχνει 1 μεγαλο κεικ και 12-16 muffins

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπεικιν
½ κ.γ αλάτι
2 ½ κούπες ζάχαρη
½ κούπα κακάο
8-10 κ.σ νερό
1 ½ κούπα βούτυρο η μαργαρίνη η λάδι
1 βανίλια
5 αυγά
½ κούπα γάλα
 
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέστε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη, το κακάο, το νερό και στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.

Τοποθετήστε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ του μίξερ .Χτυπήστε στη υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί , περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε και την βανίλια και ανακατέψτε . Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά . Όταν έχουν προστεθεί όλα τα αυγά, χτυπήστε  το μείγμα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Γυρίστε την ταχύτητα του μίξερ χαμηλά και προσθέστε το αλεύρι σε τρεις προσθήκες, εναλλάξ με το γάλα σε δύο προσθήκες . Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του άσπρου μείγματος στο μείγμα κακάο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα .
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε τα μείγματα εναλλάξ
Ξεκινάμε με μια κουταλιά άσπρο μείγμα και πάνω στο κέντρο αυτής της κουταλιάς βάζουμε μια κουταλιά κακάο ζύμης και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν και τα 2 μείγματα.

Ψήστε το κέικ ζέβρα για 50-60 λεπτά στους 180΄. Κάντε πρώτα το τεστ της οδοντογλυφίδας και βγάλτε από τον φούρνο .  Αφήστε να κρυώσει και αναποδογυρίστε σε πιατέλα.


Muffins zebra 
Με τον ίδιο τρόπο κουταλιά –κουταλιά  κάνουμε και τα muffin zebra .Ψήνουμε στους 180΄για 15-20΄

Είναι λίγο χρονοβόρα διαδικασία άλλα είναι πολύ αφράτο νόστιμο και εμφανίσιμο κεικ !

Δοκιμάστε το ! Απολύστε το!