Φτιάξε φωλιές για τα πασχαλινά αυγά-5 συνταγές!

Σε αυτές τις σελίδες  εδώ  spoonful.com  εδώ scatteredthoughtsofacraftymom.com  εδώ  lemontreedwelling.com  και εδώ jello.com  βρήκαμε 4 υπέροχες και εύκολες ιδέες για να διακοσμήσετε το φετινό πάσχα το τραπέζι σας και τις μοιραζόμαστε μαζί  σας .



Φωλιές μαρέγγας

Υλικά για 6 φωλιές
4 ασπράδια αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού cream of tartar ή χυμο λεμονιού
1 Πρέζα αλάτι  
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
καρύδα
Καραμέλες η σοκολατένια μικρά - αυγά
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 125 βαθμούς. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τα ασπράδια των αυγών, και το αλάτι  Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να είναι γυαλιστερό και αφράτο . Βάλτε το εκχύλισμα βανίλια .
Τώρα είστε έτοιμοι να κάνετε τις φωλιές μαρέγκας.  Με το κουτάλι  της σούπας βάλτε μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και ανασηκώστε με το κουτάλι από μέσα προς τα έξω την μαρέγκα με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστεί η φωλιά. Ρίχνουμε από πάνω ινδοκάρυδο .

Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, ή μέχρι οι μαρέγκες είναι ξηρές και η καρύδα έχει ροδίσει. Μόλις κρυώσει, διακοσμείστε με ένα σοκολατένιο αυγό  η καραμέλα – αυγό .





Σοκολατένιες φωλιές  

Υλικά
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας 1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδα καραμελάκια - φασολιών αυγά
ή σοκολατένια αυγά



Οδηγίες

Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας, σε Μπαιν Μαρί Όταν η σοκολάτα είναι ομαλή, ανακατέψτε στην καρύδα, στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα με κουτάλι σούπας σε ταψί με λαδόκολλας

Ενώ οι φωλιές είναι ακόμα ζεστές , χρησιμοποιήστε τους αντίχειρές σας και φτιάξτε την φωλιά. Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσουν και στη συνέχεια συμπληρώστε με αυγά ζελέ φασόλια.






Macaroon Nests

Υλικά

3 μεγάλα ασπράδια αυγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 γρ ινδοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
φασόλια ζελέ ή κουφέτα χρωματιστά η σοκολατένια αυγά



Οδηγίες

Θερμαίνεται  το φούρνο στους 160 . Τοποθετείστε λαδόκολλα σε ταψί.
Χτυπάμε μαζί ασπράδια αυγών, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει γυαλιστερό και η ζάχαρη να έχει σχεδόν διαλυθεί.

Ανακατέψτε και την καρύδα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό scoop-κουτάλι παγωτού βάλτε μια μικρή ποσότητα στην λαδόκολλα . Ψήστε 12 λεπτά, στη συνέχεια, ισιώστε το κέντρο του κάθε  φωλιάς Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι.

Περιστρέψτε το ταψί και ψήστε πρόσθετα 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν  εντελώς. Λιώστε λευκή  σοκολάτας και  βάλτε από 1 κουταλάκι του γλυκού του κουταλιού. στο κέντρο της κάθε φωλιάς .Διακοσμείστε με 3 αυγά".



Καλαθάκια 

Υλικά

1 / 4 φλιτζάνι αλεύρι
2 Φλιτζάνια καρύδα
2 / 3 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο
1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
M & M καραμελάκια
 


Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160  βαθμούς . Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ταψί .
Ανακατέψτε το αλεύρι και την καρύδα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μεχρι η καρύδα είναι ολοσχερώς επικαλυμμένη  με  το αλεύρι.
Προσθέστε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Ρίξτε κουταλιά από το μείγμα καρύδας πάνω στην λαδόκολλα .Αν θέλετε να κάνετε το "καλάθι", βρέξτε τα δάχτυλά σας με νερό και ανοίξτε απαλά στη μέση για να κάνει μια λακκούβα για να κρατήσει καραμέλες σας.

Ψήστε για 15 - 20 λεπτά, έως ότου τα μπισκότα ροδίσουν. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ψυγείο να κρυώσουν και αφού κρυώσουν, προσθέστε  τις καραμέλες σας
.




Φωλιές σοκολάτας
 
Τι χρειάζεστε   
1 1/2 πακέτο  πουτίγκα σοκολάτας  στιγμής (110 gr)
2-2/3 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
2/3 φλιτζάνια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού. Βανίλια  
90 ζελέ φασόλια
120 γρ κουβερτούρα


Οδηγίες

Χτυπήστε το ξηρό μείγμα πουτίγκας ,την  καρύδα, το γάλα και τη βανίλια.  Με το κουταλάκι του γλυκού βάλτε 30 κουταλιές σε ταψάκι με λαδόκολλα

Ψήστε 12 έως 15 λεπτά. Αμέσως μεταφέρετε από το ταψί σε σχάρες και πατήστε 3 ζελέ φασόλια σε κάθε κορυφή.  Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρι  και βουτήξτε την βάση από τις φωλιές στην κουβερτούρα και τοποθετήστε σε λαδόκολλα. Αφήστε να κρυώσουν .

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !