Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ Κ . ΜΑΜΑΛΑΚΗ!!!



 

 

Πασχαλινά κουλούρια

Υλικά
 
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
½ κιλό ζάχαρη
 
450 γρ φρέσκο βούτυρο
 
4 κ. γ μπέικιν παουντερ
 
1 κ.γ μαγειρική σόδα
 
120 γρ γιαούρτι αγελαδινό
 
2 βανίλιες
 
Ασπράδια 2 αυγών
 
6 κρόκοι αυγών
 
1 αυγό για να αλείψετε τα κουλουράκια

 

Εκτέλεση
Βάλτε τα ασπράδια των 2 αυγών στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μεγάλο μπολ  χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τους 6 κρόκους με το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν όλα ένα πολύ αφράτο μείγμα.
 
Χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε μέσα σιγά- σιγά την μαρέγκα , προσθέστε τις βανίλιες το γιαούρτι , το κοσκινισμένο αλεύρι και τέλος το μπέικιν με την σόδα.
 
Ζυμώστε  με τα χέρια σας το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ και να γίνει εύπλαστη και μαλακή. Κάντε την ζύμη μια μεγάλη μπάλα τυλίξτε σε μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Βάλτε λαδόκολλα σε ταψί και πλάστε μακρόστενα η στρογγυλά κουλουράκια.
 
 
 Χτυπήστε το αυγό με 2 κ.σ νερό και αλείψτε τα κουλουράκια. Ψήστε στους 180 στην προτελευταία σχάρα για 30-45 μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.

 

Συνταγή  του   Κ. ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου