Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΚΕΙΚ ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ !!!


Την ιδέα την συνταγή και οδηγίες βήμα- βήμα τις βρήκαμε σε αυτό το site sockerrus.se


 Χρειάζεται δύο βάσεις τούρτα, ένα πρότυπο που
 κατασκευάζονται από χαρτί ή χαρτόνι και ένα μαχαίρι.

Κάντε  κύκλους σε χαρτί. 
Έχω κάνει αρκετά μεγάλους τους κύκλους, αλλά μπορούν
 φυσικά να γίνουν όλο και πιο στενά. Τοποθετήστε το πρότυπο για το κείκ .


Κόβεται με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος του προτύπου.
 Σιγουρευτείτε  να κρατήσετε τη λεπίδα ευθεία στην κοπή.
 Κάντε το ίδιο για το ασπρη- τούρτα.


 Κόψτε τον εξωτερικό δακτύλιο.

 Κόψτε στο πρότυπο και επαναλάβετε το βήμα.


 Κόψτε μια εγκοπή στις τρεις εξωτερικούς δακτυλίους.

 Πάρτε χώρια τα διάφορα δαχτυλίδια.


Τώρα δημιουργήστε ενναλάξ τα δύο κείκ.



Σφίξτε το κέικ με πλαστική μεμβράνη ή  κάτι παρόμοιο. 
Ρίχνουμε το σιρόπι βανίλιας στους αρμούς και στη συνέχεια βάλτε
  την τούρτα στο ψυγείο για μια ώρα (ή περισσότερο). 
Το σιρόπι δρα ως κόλλα και συγκρατεί μαζί τα διάφορα δαχτυλίδια.
 Αφαιρέστε το κέικ και αφήστε το να σταθεί λίγο πριν το διακοσμήσετε με το γλάσο.

Συνταγή για το κείκ 
Υλικά για ταψάκι 20 εκατοστών
200 γρ  βούτυρο, μαλακωμένο
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν
4 αυγά
1,5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια ή 3/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Για σοκολατένιο κείκ προσθέστε στο μείγμα και 3-4 κ.σ κακάο


Εκτέλεση
 
Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα –ένα τα αυγά και ανακατεύουμε για λίγο ανάμεσα σε κάθε αυγό.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε σκόνη. Αναμίξτε καλά.
Βάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά. Στο φούρνο μου, είναι έτοιμο μετά από 40 λεπτά.

Σιρόπι βανίλιας
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 κ.γ  σκόνη  βανίλιας

Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. 
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, όταν έχει λειώσει η ζάχαρη.
Βάλτε τη σκόνη βανίλιας και ανακατέψτε.
Τώρα ρίξτε / στάζει σιρόπι στις αρθρώσεις των κέικ σας.


Γλάσο Σοκολάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
150γρ σοκολάτα γάλακτος
60 γρ βούτυρο
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κ.γ κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού νερό που βράζει


Εκτέλεση
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.. Ανακατέψτε την κρέμα στην τεμαχισμένη σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει . Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30-60min.
Χτυπάμε το ανάλατο βούτυρο να γίνει αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το βραστό νερό. Ανακατέψτε.
Αφαιρέστε το μίγμα σοκολάτας από το ψυγείο και ρίχνουμε το βούτυρο στην κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε έως ότου όλα είναι καλά αναμεμειγμένα. Εάν είναι αραιό μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο ζάχαρη άχνη .


 Την ιδέα την συνταγή και οδηγίες βήμα- βήμα τις βρήκαμε σε αυτό το site sockerrus.se