Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Κέικ φράουλας αναποδογυριστό !!!







Κέικ φράουλας αναποδογυριστό  

 Για την Βάση

60 γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι (100γρ) ζάχαρη καφέ
250 γρ Φράουλες πλυμένες καθαρισμένες και τεμαχισμένες

Για το Κέικ
125 γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
125 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. 
Χτυπήστε το βούτυρο βάσης και την ζάχαρη να αφρατέψουν και βάλτε
 πάνω από μια  βάση  20εκ φόρμας –τσέρκι επενδεδυμένη με χαρτί λαδόκολλας .
 Τακτοποιήστε τα ¾ των φραουλών επάνω από το μίγμα βουτύρου-ζάχαρης . 
Αφήστε στην άκρη

Χτυπήστε σε κρέμα το βούτυρο κέικ και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
 και ανακατεύετε την βανίλια και τα αυγά, ένα κάθε φορά, 
ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
 Ρίξτε  το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ στο κρεμώδες μείγμα.
 Προσεκτικά απλώστε το μείγμα του κέικ πάνω στην βάση με τις φράουλες
 και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου .

Διακοσμείστε με  τις υπολοίπες φράουλες λίγο πριν σερβίρετε το κείκ!