Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ!!!!


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ

Υλικά
 
250 γρ βιτάμ
200 γρ ζάχαρη
χυμό και ξύσμα 2 λεμονιών
4 αυγά
  2 κ.γ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο
400 γρ Βανίλια υποβρύχιο,

Κουβερτούρα τριμμένη


Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και ασπρίσει (περίπου για 10 λεπτά).
 Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα ,την βανίλια,το ξύσμα,το χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι ,ανακατεύοντας συνεχώς στην μεσσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κεικ ,ρίχνετε μεσα το μείγμα και ψήνετε το κείκ σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς .


 Για το λευκό γλάσο
Τοποθετείται σε μπαιν μαρι την βανίλια υποβρύχιο σε χαμηλή θερμοκρασία

 εως ότου λιώσει το μείγμα και γίνει ρευστό. Καλυπτέται με το γλάσο το κείκ.


Για το σοκολατένιο γλάσο.
Κρατάτε ένα μέρος λευκού γλάσου και ανακατεύετε σε αυτό 50 γρ τριμμένη κουβερτούρα.
Διακόσμηση (προαιρετικά)
Διακοσμείτε το κείκ με το γλάσο και με γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή ξύσμα λεμονιού.