Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

ΤΑ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ!!! ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΚΑΦΕ- ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ?



ΤΑ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ
Για 24 ποτηράκια

Υλικά

2 ½ κούπες  γάλα
2 φακελάκια ζελατίνη (14γρ)
50 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1 ½ φάκελος άνθος αραβόσιτου στιγμής με γεύση σοκολάτα (110 γρ)
12 μίνι πρέτζελ- μπατονέτες στρογγυλές
Ποτηράκια πλαστικά (του ούζου)τα πολύ μικρά


Οδηγίες
Σε κατσαρόλι βάζετε 11/2 ποτήρι ζεστό γάλα και την ζελατίνη. Αφήνετε για 3 λεπτά μέχρι η ζελατίνη να μαλακώσει..Ανακατέψτε. Τοποθετείστε το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύονταν για 3 λεπτά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς.

Τραβήξτε από την φωτιά προσθέστε στο μείγμα την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και αφήστε στην άκρη να σταθεί για 5 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε το υπόλοιπο γάλα (1 ποτήρι) και τα 110 γρ άνθος στιγμής για 2 λεπτά. Προσθέστε σε αυτό το μείγμα και το μείγμα της ζελατίνης και ανακατέψτε καλά.
Γίνετε ένα παχύρευστο μείγμα και όσο το αφήνετε γίνετε όλο και πιο στερεό.

Αδειάζετε όλο το μείγμα σε μια κανάτα η σε  κορνέ (για δική σας ευκολία γιατί το μείγμα είναι πηκτό) και βάζετε στα ποτηράκια  Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες τουλάχιστον

Ξεφορμάρετε τοποθετώντας τα φλιτζανάκια σε πιατέλα και στερεώνοντας τα χερούλια στην μια άκρη κόβοντας η σπάζοντας τα μίνι πρετζελ ώστε να μείνουν οι καμπύλες.
Αν θέλετε διακοσμείτε μα σαντιγί η με κουβερτούρα και ζαχαρωτά όπως βλέπετε εδώ!

Extra tips
1 . Εμείς τα θέλαμε για πάρτυ και για να μην λερωθούν τα παιδάκια τοποθετήσαμε μια βάση .Πήραμε μπισκότα ΟΡΕΟ τα ανοίξαμε στην μέση κρατήσαμε την μεριά που δεν έχει την γέμιση και τα τοποθετήσαμε πάνω σε χαρτόνια μικρά κομμένα . Κατόπιν από πάνω βάλαμε τα φλιτζανάκια σταλίσαμε και σερβίραμε

2 . Αν θέλετε να βάλετε το μπισκότο θα το κάνατε την μέρα που θα σερβίρεται τα φλιτζανάκια γιατί  τα μπισκότα μέσα στο ψυγεία απορροφούν  την  υγρασία και γίνονται πολύ μαλακά τόσο που μπορεί και να σας διαλυθούν.

3 . Για να τα ξεφορμάρετε εύκολα χτυπήστε τον πάτο του ποτηριού ώστε να πάρει αέρα το ποτηράκι και να βγει σωστά το φλιτζανάκι χωρίς να διαλυθεί.