Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Βήμα-βήμα royal icing 2


Σε αυτήν την σελίδα cakejournal.com  η louise  δίνει πραγματικά  μαθήματα  επαγγελματικού επίπεδου με συνταγές και φωτογραφίες βήμα-βήμα πως με απλά βήματα μπορούμε  να φτιάξουμε μπισκότα σε ξυλάκια και μια καταπληκτική συνταγή . Επισκεφτείτε την σελίδα της και θα δείτε πολλά ακόμα!


ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ROYAL ICING ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Royal icing (2)
Υλικά
2 ασπράδια αυγών
 910 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Ακόμα
Ένα μεγάλο μπολ
Μίξερ
Διαφανής μεμβράνη



Πώς να κάνετε Royal  icing




 Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ. 
Προσθέστε λίγο από την  κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη στο μείγμα 




Χτυπήστε προσθέτοντας ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά.
 Όταν έχετε μαλακό το royal icing ξεκινάτε να προσθέσετε μόνο 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 
 γιατί από τώρα και στο εξής το γλάσο θα γίνεται όλο και πιο σκληρό.
  Όταν το μείγμα μοιάζει με παχιά κρέμα σαντιγί και 
κάνει μαλακές αιχμές τότε είναι έτοιμο.
 Καλύψτε το γλάσο με πλαστική μεμβράνη και ένα καπάκι

 ή υγρό πανί και φυλάξτε το στο ψυγείο.



Αν θέλετε το γλάσο να είναι πιο αραιό βάζουμε μερικές σταγόνες με νερό. 
Συνεχίστε αυτό έως ότου το γλασο  είναι λεπτό και υγρό. 
Η ανάμιξη με το νερό κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσει πολλές φυσαλίδες 
στο γλάσο  αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.