Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

ΔΙΧΡΩΜΟ ΠΑΓΩΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ!!!


Δίχρωμο  παγωτό 

Υλικά
3 κρόκοι αυγών
150  γρ ζάχαρη
1  φακελάκι ζάχαρη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
250 γρ γάλα
10 -12 γρ ζελατίνης
50 γρ τριμμένη σοκολάτα
400 γρ κρέμα γάλακτος



  Οδηγίες
Προετοιμάστε την φόρμα του κείκ στο οποίο θα βάλουμε την κρέμα -
 αν έχετε επιλέξει μεταλλικό καλούπι βουρτσίζετε απαλά με λάδι
 (τον πυθμένα και τα πλευρα) ή  βάλτε διαφανής μεμβρανη .



Αναμιγνύεται την ζελατίνη με τρεις κουταλιές της 
σούπας κρύο νερό και αφήστε να φουσκώσει.

Τρίβετε την σοκολάτα


 Ανακατέψτε  τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.
Προσθέστε το  χλιαρό γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. 
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να βράσει. 
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. 
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα προσθέτετε τριμμένη
 σοκολάτα και ανακατεύετε   μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
 Αφήστε και τα δύο μείγματα να κρυώσουν.


Χτυπήστε τα  400 ml κρέμα γάλακτος σε σαντυγί  ίσα-ίσα εώς ότου αρχίσει να πήζει ελαφρά. 
Προσθέστε  200 ml σαντυγί  στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε  για λίγο,
στη χαμηλότερη ταχύτητα μίξερ, κάνοντας κρέμα τα δύο μαζί .
 Ρίχνουμε την σοκολάτα στην έτοιμη φόρμα και  βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.


Εν τω μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο της κρέμας  200 ml κατά τον ίδιο τρόπο,
 στο κίτρινο μέρος, και ανακατέψτε  τα μείγματα  να ενωθούν. 
Χύστε το μείγμα  αυτό πάνω από το μείγμα σοκολάτας   
 και αφήστε στον καταψύκτη όλη τη νύκτα, ή για τουλάχιστον 12 ώρες.



 Την επόμενη μέρα, αν θέλετε πασπαλίζετε με σκόνη σοκολάτα 
ή σαντιγί κτυπώντας κρέμα γάλακτος, αφήνοντας 
λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια κόψτε.