Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

ΤΑΡΤΑ –ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !!!!!!!

 Πηγή φώτο και συνταγής από εδώ .cakeeventsblog.com




ΤΑΡΤΑ –ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ

Υλικά
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/2-2 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες, χωρίς κουκούτσι και τη φλούδα ροδάκινα
1 1/4 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλευριού
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι γάλα


Οδηγίες


 Με το 1/4  φλιτζάνι βούτυρο βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βάλτε μέσα το ταψάκι μέχρι να λιώσει το βούτυρο-προσέξτε μην καεί Αφαιρέστε το ταψί  από το φούρνο. Προσθέστε την  καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι η ζάχαρη βραχεί με το βούτυρο .Τοποθετείστε το μείγμα ζάχαρης  ομοιόμορφα στο ταψί. Ταχτοποιήστε τις φέτες ροδάκινου ομοιόμορφα πάνω από το μίγμα ζάχαρης. Αφήστε  κατά μέρος.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά προσθέστε το μίγμα αλευριού και το γάλα στο  μείγμα βουτύρου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη . Βάλτε την ζύμη ομοιόμορφα πάνω από τα ροδάκινα στο ταψί.

Ψήστε για 45 έως 50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή .Αφήστε να κρυώσει για λίγο και έτοιμο !