Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΝΑΝΑ!




ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ!!!

Υλικά 
 
150 γρ βούτυρο
100 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350  γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ  κορν φλάουρ 

για τη γέμιση
450 γρ φρέσκο ανανά
220  γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα  ή λεμόνι

για την επικάλυψη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα εβαπορέ
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό



Ετοιμάζουμε τη γέμιση του ανανά

Βάζουμε τον ανανά στο μπλέντερ. Σε κατσαρόλι βάζουμε τον πολτοποιημένα ανανά  
 προσθέτουμε  τη ζάχαρη και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. 
Όταν βράσει προσθέστε κανέλα ή λεμόνι .   
Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε έως ότου όλο το υγρό εξατμίστε
 και ο ανανάς έχει συμπυκνωθεί (θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα). 
Περιστασιακά ανακατεύεται.


Για τη ζύμη

Αναμειγνύεται το βούτυρο, μαργαρίνη και ζάχαρη άχνη. 
Προσθέστε ένα-ένα τους κρόκους  αυγού, εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι
 και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος βάζετε το  αλεύρι και το κορν φλάουρ
 και ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι.




Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σύριγγα για μπισκότα .
Εξάγετε μακριές λωρίδες της ζύμης στην επιφάνεια εργασίας και βάζετε το μείγμα του ανανά.
Όταν η ζύμη είναι τελείως τυλιγμένη γύρω από την γέμιση 
κόβεται με ένα μαχαίρι για να διαχωριστεί  από την υπόλοιπη ζύμη.
.
Αλείφεται με αυγό ,γάλα και νερό και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.



Αν δεν έχετε αυτό το είδος της σύριγγας, ανοίγουμε τη ζύμη 
στην επιφάνεια εργασίας, βάζοντας λίγο αλεύρι, κόψτε κυκλικά σχήματα
 (ή άλλα ανάλογα με τις επιθυμίες σας), και βάλτε την γέμιση.