Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Cheesecakes Καραμέλα χωρίς γλουτένη!!!-Gluten -Free



Την συνταγή και τις φώτο τα βρήκαμε εδώ whatsfordinner-momwhatsfordinner


Cheesecakes Καραμέλα  χωρίς γλουτένη



Για την γέμιση  
540 γρ τυρί κρέμα
3 αυγά
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
   

 Για την καραμέλα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

 
Για την βάση
1 φλιτζάνι πούδρα αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο


 Εκτέλεση

Για την βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.  
 Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί την πούδρα αμυγδάλου, τα αμύγδαλα, 
τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. 
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

Βάλτε χαρτάκια για
muffins  στα ειδικά φαρμάκια ,τοποθετήστε το μείγμα
 της βάσης και ψήστε για 10 λεπτά  .Γυρίστε τον  φούρνο στους 150 βαθμούς .

Για την γέμιση
Σε ένα μπολ, προσθέστε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα αυγά. 
Χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
Με ένα κουτάλι  βάλτε το μείγμα πάνω στις βάσεις  και ψήστε για 40 λεπτά.
 

Για την καραμέλα
Ανακατεψτε την  κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μέτρια,
 βαριά κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
Μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά για 3 λεπτά.

 
Σταματήστε το ανακάτεμα και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου αρχίζει το μείγμα να παίρνει χρώμα  καφέ .Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε προσεκτικά το βούτυρο και το γάλα. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι  η καραμελωμένη ζάχαρη λιώσει. Φέρτε σε σημείο βρασμού
Αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε την καραμέλα σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύψτε και καταψύξτε 1 ώρα ή μέχρι να πήξει ελαφρά.



 Βγάλτε τα cheesecakes από το φούρνο και αφού κρυώσουν  ελαφρά βάλτε  την καραμέλα.