Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

CUP CAKES ME ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΥΓΙ...ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΕΤΟ!!!-ΑΤΟΜΙΚΑ ALASKA!!


 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ sheknows.com


Παγωτό βούτυρο

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 αυγά
1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
ΚΑΨΤΕ το βούτυρο μέχρι τα στερεά του γάλακτος είναι ένα σκούρο καφέ και το βούτυρο μυρίζει καρύδι. 
(Μην πάρετε τα μάτια σας από το βούτυρο σε περίπτωση που καίει.)


 Ρίχνουμε σε ένα ρηχό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, 15 έως 30 λεπτά.


Βράζουμε ένα φλιτζάνι γάλα. Σε ένα μίξερ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. 
Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.


 Προσθέτουμε και το καφέ βούτυρο και συνεχίστε να κτυπάτε.


Τοποθετούμε όλο το μείγμα στην φωτιά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αναμείξτε απαλά την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή. Αφήστε το παγωτό να ολοκληρωθεί και να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Brown κέικ

Υλικα
19 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι συσκευάζονται ανοικτό καφέ ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160βαθμούς C.
Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κάψτε το βούτυρο μέχρι τα στερεά του γάλακτος είναι ένα σκούρο καφέ και το βούτυρο έχει οσμή μυρίζει καρυδιού. (Μην πάρετε τα μάτια σας από το βούτυρο σε περίπτωση που καίει.) Ρίχνουμε σε ένα ρηχό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, 15 έως 30 λεπτά.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο καφέ, την καφέ ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη σε ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου δύο λεπτά. Χτυπάμε και προσθέτουμε και τα αυγά ένα-ένα κάθε φορά ανακατεύοντας καλά, και στη συνέχεια το εκχύλισμα βανίλιας.


Ανακατεύετε και  το μίγμα αλευριού σε χαμηλή ταχύτητα
Τοποθετείτε το μείγμα σε φόρμες για κεκάκια  λειαίανονατς το 
πάνω μέρος με σπάτουλα και βάζετε στον φούρνο 


Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας
Αφαιρέστε από το φούρνο  και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα.


Κάντε τη μαρέγκα

Υλικά
6 ασπράδια αυγών
1-1/2 φλιτζάνια συν 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ


Οδηγίες

Βάλτε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να κρατούν τις μαλακές αιχμές. Ενώ ο αναμικτήρας εξακολουθεί να λειτουργεί σε μια μέτρια ταχύτητα, προσθέστε στη ζάχαρη μια κουταλιά κάθε φορά. Προσθέστε το κορν φλάουρ. Χτυπάμε μέχρι να κρατά η μαρέγκα τις πολύ δύσκαμπτες αιχμές.

Ξεκινήστε τη συναρμολόγηση του ατομικού Baked Alaska

Τοποθετήστε κάθε cupcake σε πιατέλα (χρησιμοποιήστε ένα πιάτο που μπορεί να αντέξει τη θερμότητα). Έχετε ένα καμινέτο έτοιμο . ΜΗΝ επιχειρήσετε να κάνετε μια ψημένη  μικρή Αλάσκα στο φούρνο. Το μόνο που θα γίνει είναι να λιώσει, καθώς δεν θα υπάρχει αρκετά παγωμένο παγωτό από πάνω για να το διατηρήσει. .
Βάλτε μία μπάλα παγωτό σε κάθε cupcake.


Γρήγορα σκεπάζουμε με μαρέγκα.


Με το καμινέτο σας κάψτε γύρω –γύρω από τη μαρέγκα για να προσθέσετε μια χρυσή αφή


Σερβίρετε αμέσως.


 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ sheknows.com