Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

ΤΑΡΤΑΚΙΑ LEMON –PIE!!!

Την συνταγή και τις φώτο τα βρήκαμε σε αυτήν εδώ την σελίδα coleensrecipes.blogspot.



ΤΑΡΤΑΚΙΑ  LEMON –PIE

Υλικά

Για τα κύπελλα
Φύλλα κρούστας
Βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού
 
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού –κορν φλαουρ
1 φλιτζάνι νερό
2 αυγά τους κρόκους , ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο
​​χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο
​​ξύσμα λεμονιού
2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

ΜΑΡΕΓΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 αυγά ασπράδια
¼
κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ ή χυμό λεμονιού
¼
φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
½
κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τα κύπελλα
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και ανά δυο φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια και τοποθετούμε στις θήκες για cupcakes. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C  μέχρι να πάρουν χρώμα . Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα λεμονιού
Ανακατέψτε τη ζάχαρη το κορν φλαουρ και το νερό σε μια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να πήξει και να αρχίσει να βράζει. Βράστε  και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Ανακατέψτε το μισό από αυτό το μίγμα στους χτυπημένους κρόκους αβγών (ανακάτεμα πολύ γρήγορο ).

Μετά από καλή ανάμειξη, ρίξτε το όλο το μείγμα  πίσω στην αρχική κατσαρόλα και βράζετε (και ανακατεύετε) για ένα ακόμη λεπτό. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.  Με ένα κουτάλι  βάζετε λιγο από το ζεστό μείγμα λεμονιού στα κύπελλα .

Για τη μαρέγκα επικάλυψη
Χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών και τον χυμό λεμονιού μέχρι  να γίνουν αφρώδες .Πασπαλίστε με ζάχαρη, προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε να χτυπάτε έως ότου το μείγμα κάνει κορυφές.
​​Βάλτε μια κουταλιά  μαρέγκας με κουτάλι η με καρνέ πάνω από τα ταρτάκια. Ψήνουμε στο φούρνο 200 βαθμούς C  για περίπου 10 λεπτά ή αν οχετέ φλόγιστρο καίτε την μαραγκέ με αυτό .Αφήστε  στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου .Αμέσως μετά βάζουμε στο ψυγείο .