Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ -MARACAS- ΚΟΥΝΗΣΤΕ , ΧΟΡΕΨΤΕ ΚΑΙ...... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ?

Τις οδηγίες και τις φώτο βήμα-βήμα τις βρήκαμε εδώ sheknows.com



Συνταγή μπισκότων maraca
περίπου 36 μπισκότα

Χρειαζόμαστε

1 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα χρωματισμένη με πράσινο χρώμα ζαχ/κης
1 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα
1 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα χρωματισμένη με κόκκινο χρώμα  ζαχ/κης
1/4 φλιτζανιού μαύρη κουβερτούρα
καραμέλες
πουράκια
Κόκκινες στρογγυλές καραμέλες -ζελέ




Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς  C .
 Σχηματίστε  μπάλες  με την ζύμη μπισκότων  και βάλτε μέσα
 σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί  για μίνι muffins .
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
 Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.



Ζύμη σχήμα
Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο (αυτό που βγάζουμε μπαλάκια από τα φρούτα) 
πιέστε ελαφρά το εσωτερικό του 
κάθε μπισκότου όσο ακόμα είναι ζεστά  για να πάρουν σχήμα .
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά ακόμα. 
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα cookies. 
Επαναλάβετε τα βήματα ψησίματος με υπόλοιπη ζύμη.
 


Γεμίστε με καραμελάκια
Πάρτε τα μισά μπισκότα και γεμίστε με  καραμέλες. 
Λιώστε την λευκή σοκολάτα (λιώνει στο φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλή μπολ
 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε θέρμανση, μέχρι να λιώσει)
 και   βυθίστε το  μπισκότο στην σοκολάτα.



Διαμορφώστε τη maraca κουδουνίστρα
Συνδέστε τα ζευγάρια Αφήστε να κρυώσουν  και να σκληρύνουν. 



Δημιουργήστε τη λαβή maraca
Κόψτε τα πουράκια στο μισό. Τοποθετήστε μια κόκκινη
 καραμέλα-ζελέ στην άκρη απο κάθε πουράκι.



Ζωγραφίστε τις μαράκες
Λιώστε λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και
 χρωματίστε με πράσινο χρώμα.. 
Βυθίστε το  1/3 της  κάθε μπάλας  μπισκότου  στη πράσινη  σοκολάτα.
 


Συνδέστε τη λαβή στην κουδουνίστρα
Κολλήστε τα μπισκότα με τα πουράκια. .
Τοποθετήστε σε ράφι ή σε ποτήρια για να κρυώσουν και να σκληρύνουν .



Καλύψτε το υπόλοιπο του μπισκότου
Λιώστε την λευκή σοκολάτα και βουτήξτε τις μπάλες μπισκότου στην λευκή σοκολάτα.
  Αφήστε σε όρθια θέση να στεγνώσουν.


Προσθέστε τις τελευταίες πινελιές.
Λιώστε λεύκη σοκολάτα και χρωματίστε με κόκκινο χρώμα.
 Βυθίστε το 1/3 του μπισκότου στην κόκκινη σοκολάτα .
 Τοποθετήστε όρθια για να κρυώσουν και να σκληρύνουν .
 Με άσπρη και μαύρη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, 
προσθέστε διακοσμητικές ρίγες και βούλες στα  maraca cookies.





Κουνήστε χορέψτε και φάτε !!!