Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Παγωτό Βανίλια με Stevia !!!!!

Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ  athinorama

Παγωτό Βανίλια με Stevia

Συνταγή για 13 μερίδες
  
Υλικά
725γρ. γάλα
             65γρ.γάλα σκόνη 0% Λιπαρά
16γρ. Stevia  
             210γρ.Κρέμα Γάλακτος
1 αυγό
              1 κλωνάρι Φρέσκια Βανίλια

Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό, μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, αφού βάλουμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε. Βάζουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αυγό.


 Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, γεμίζουμε τις φόρμες παγωτού που διαθέτουμε. 

Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούν να βγουν από τις φόρμες. Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη  

Χρήσιμες Συμβουλές:

Όταν ξαναβάλουμε το μείγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί το αυγό, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει (το μείγμα). Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C.

Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι, γιατί το μείγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση.

To μείγμα, επειδή περιέχει αυγό, μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση για 2 ημέρες το πολύ, μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή.