Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ!!! ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!

 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .athinorama


 Μους Σοκολάτα Bitter με stevia

Συνταγή για 11 μερίδες

Υλικά 
450γρ. κρέμα σαντιγί 
  325γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη Valrhona  
150γρ. γάλα 
 100γρ.κρέμα γάλακτος 
 50γρ. κρόκοι αβγών  
 ( κρόκος μεσαίου μεγέθους αβγού ζυγίζει 20γρ. )
2,5γρ. Stevia
   100γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
Οδηγίες
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την stevia, σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια, βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε. Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν οι κρόκοι. Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και το σουρώνουμε αμέσως σε ένα μπολ. Έπειτα, προσθέτουμε τη μισή περίπου ποσότητα μίγματος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα και στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα και ξανανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί καλά. Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την κρέμα σαντιγί, ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και τα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σερβίρουμε σε ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η μους
Αφού σταθεροποιηθεί η μους, μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με τρίμμα σοκολάτας και σπασμένα φουντούκια

Χρήσιμες Συμβουλές:

Όταν ξαναβάλουμε το μίγμα στη φωτιά για να παστεριωθούν οι κρόκοι, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει. Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C

Μπορούμε εάν το επιθυμούμε, να αρωματίσουμε τη μους με ξύσμα πορτοκάλι ή ξύσμα λεμόνι ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας μας





Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σάλτσα Σοκολάτας Stevia

Συνταγή για 10 μερίδες

Υλικά για Σιμιγδαλένιο Χαλβά  

120γρ.ηλιέλαιο 
           100γρ.σιμιγδάλι χοντρό
100γρ.σ ιμιγδάλι ψιλό
28γρ stevia 
850γρ. νερό  
 5τμχ.  ξύλο κανέλας

Παρασκευή 
Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη stevia  και τα ξύλα κανέλας. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου καβουρδιστεί. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σταδιακά, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα, το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι, αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα της αρεσκείας μας και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει. Όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρουμε, τον περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας που έχουμε ήδη ετοιμάσει και σερβίρουμε

Υλικά για Σάλτσα Σοκολάτας
     
  225γρ. κρέμα γάλακτος 
 125γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη

Οδηγίες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
 Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα

Χρήσιμες Συμβουλές

Για να καταλάβουμε ότι έχει καβουρδιστεί σωστά το σιμιγδάλι, πρέπει να έχει αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα.

Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε ψιλοκομμένο ξηρό καρπό ή ξηρό φρούτο επιθυμούμε (περίπου 120γρ. για αυτή τη συνταγή).

Εάν δεν καταναλώσουμε την ίδια ημέρα το χαλβά, για την καλύτερη διατήρησή του, θα πρέπει να τον τυλίξουμε με μεμβράνη
.