Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Σοκολατάκια καρύδας ή αλλιώς; bounty!

almond-coconut-candy-bars


Υλικά
½ κουτι ζαχαρουχο γαλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2-1/2 φλιτζάνια ινδοκρυδο
3/4 φλιτζανιού ολόκληρα καβουρδισμένα  αμύγδαλα
200 γρ  ψιλοκομμένη  κουβερτούρα ή  γάλακτος σοκολάτα ή επικάλυψη καραμέλας


Οδηγίες
almond-coconut-candy-bars-1.jpg
Ντύνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείφουμε το αλουμινόχαρτο με λάδι μαγειρέματος.
almond-coconut-candy-bars-2.jpg
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το αλάτι.
 Ανακατέψτε τα όλα μαζί.
almond-coconut-candy-bars-3.jpg
Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη άχνη στο μπολ με  το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε .
 Μπορεί να είναι δύσκολο να ενσωματωθούν όλα στην αρχή, αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και σύντομα  θα εχουμε ένα παχύ, λείο μίγμα, όπως αυτό.

almond-coconut-candy-bars-4.jpg
Προσθέστε όλη την καρύδα μονομιάς  και  ανακατεύουμε  μέχρι να μην υπάρχουν ξηρά μέρη .Αυτό μπορεί να γίνει  και με ένα μίξερ.
almond-coconut-candy-bars-5.jpg
  Το τελικό μείγμα καρύδας σας πρέπει να είναι κολλώδες, αλλά αρκετά σκληρό. Αν είναι κρεμμώδες προσθέσετε λίγο περισσότερο καρύδα, και αν είναι πολύ ξηρό, προσθέστε λίγο πιο συμπυκνωμένο γάλα.
almond-coconut-candy-bars-6.jpg
almond-coconut-candy-bars-7.jpg
  Βρέξτε τις παλάμες σας και πατήστε την καρύδα σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα. Μπορείτε να ελέγξετε πόσο παχύ θέλετε το στρώμα καρύδας να είναι.
almond-coconut-candy-bars-8.jpg
Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα τροχό πίτσα για να σημαδέψετε ελαφρά το πάνω μέρος της καρύδας σε μπάρες Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά διατηρεί το ίδιο μέγεθος και βοηθά πάρα πολύ στην τοποθέτηση αμύγδαλου.
almond-coconut-candy-bars-9.jpg
Πάρτε αμύγδαλα καβουρδισμένα σας και πιέστε τα μέσα στο μείγμα-ζύμη Μόλις τοποθετηθούν όλα τα αμύγδαλα,βάλτε στο ψυγείο   για περίπου μία ώρα.
almond-coconut-candy-bars-10.jpg
Μόλις η καρύδα είναι αρκετά σταθερή για να κοπεί, βγάλτε έξω από το ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις μπάρες σας σας κατά μήκος των γραμμών που έχετε ήδη μαρκάρει. Σχεδόν τελειώσαμε ... απλά πρέπει να προσθέσετε κάποια σοκολάτα!
almond-coconut-candy-bars-11.jpg
Τοποθετήστε την τεμαχισμένη σοκολάτα σας ή την  επικάλυψη καραμέλας στο  φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλές μπώλ  και κάθε  30 δευτερολέπτα ανακατέψτε  και μετά από κάθε 30 δευτερόλεπτα, ελένξτε το ξανά  έτσι ώστε να μην καεί η σοκολάτα. 
almond-coconut-candy-bars-12.jpg
Όταν είναι λιωμένη και ομαλή,  χρησιμοποιώντας πιρούνια  βουτήξτε κάθε μπάρα στη σοκολάτα, στη συνέχεια, χτυπήστε κατά το χείλος του μπολ για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια σοκολάτα.
almond-coconut-candy-bars-14.jpg
Τοποθετήστε τις μπάρες σε ένα φύλλο λαδόκολλας  ενώ βουτάτε  τα υπόλοιπα.
 Βάζετε στο ψυγείο το δίσκο έως ότου  παγώσει η σοκολάτα.
almond-coconut-candy-bars
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ ohnuts.com


ΕΤΟΙΜΑ .... ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!