Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Ντόνατς γεμιστά με μερέντα στον φούρνο!


Υλικά για 16 λουκουμάδες
190 γρ μαλακό αλεύρι
70 γρ. ρυζάλευρο (εναλλακτικά μαλακό αλεύρι)
250 γρ. αλεύρι για ψωμί
1 κύβο μαγιά
100 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
50 ml. λάδι
2 αυγά
200 ml. ζεστό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Nutella ή μαρμελάδα για να γεμίσουμε τα donuts 


                         Στο μπολ για το ζύμωμα, βάλτε τα αλεύρια  την διαλυμένη μαγιά 
στο ζεστό γάλα ,ζάχαρη, λάδι, τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια.

   
Ζυμώστε όλα τα συστατικά (εγώ χρησιμοποίησα το μίξερ) και 
το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
 

 
Τοποθετείστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την 
χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια 50 γρ. περίπου. 


 Ισιώστε κάθε κομμάτι της ζύμης, βάλτε στη μέση ένα κουταλάκι του γλυκού
 μαρμελάδα ή μερέντα,
και κλείστε το καλά για να σχηματίσουμε μια μπάλα.



 Τακτοποιήστε τις μπάλες, κατά διαστήματα, σε ένα ή περισσότερα φύλλα 

ψησίματος καλύπτοντας με λαδόκολλα


  και αφήστε να αυξηθεί και πάλι μέχρι να  διπλασιαστεί ο όγκος τους.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° υπολογίζεται για
περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
 Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .ricettegustose.it