Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (2)



πηγή και φώτο συνταγής από εδώ mycrowdedkitchen.com



ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (2)


Υλικά για την βάση
 
3 1/2 φλιτζάνια μπισκότα με γεύση λεμόνι αλεσμένα
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο


Οδηγίες
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε τα μπισκότα να γίνουν τρίμματα .
Λιώστε  το βούτυρο και  ανακάτεψε τα όλα μαζί σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ.
​​

 Στρώστε  το μείγμα αυτό στην βάση από ένα ταψί και ψήστε  σε προθερμασμένο φούρνο 
στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο.





Υλικά για την κρέμα τυριου
2 πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου.
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες
Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας γύρω –γύρω από τις πλευρές, αν χρειαστεί.
 


 Απλώστε κρέμα μείγμα τυριού πάνω στην βάση μπισκότου.
 Τοποθετήστε στο μεσαίο ράφι στο φούρνο, ψήνουμε για 40 λεπτά.
 Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.



Υλικά για την κρέμα λεμονιού
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού,
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι βούτυρο



Οδηγίες
Σε ένα μπεν μαρί, χτύπησε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα σύρμα. 
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, φλούδα και το βούτυρο.
 Χτυπήστε ελαφρά συνεχώς σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει. 
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.


  
Τοποθετείστε την κρέμα λεμονιού πάνω από την κρέμα τυριού.


  Διακοσμείστε από πάνω με τρίμματα μπισκότο, αν θέλετε.