Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

CUP CAKES ΚΑΙ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ-ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ!!!




CUP CAKES ΚΑΙ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ-ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ
Αυτή η συνταγή κάνει 15 μικρά κέικ

Υλικά

225 γρ βούτυρο - θερμοκρασία δωματίου
225 γρ ζάχαρη άχνη
225 γρ αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
4 μεγάλα αυγά - θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 μικρά μανταρίνια
περίπου 1/2 - 1 κουταλάκι  του καφέ ζάχαρη για κάθε κέικ
15 φέτες αποφλοιωμένες κλημεντίνες (1 φέτα ανά κέικ)


Ζεστό σιρόπι:
1/2 φλιτζάνι χυμό μανταρινιών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη



Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, .Προσθέστε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Με το χέρι κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα και το διπλώνουμε για να ανακατευτεί.


 Βάλτε περίπου 1/2 - 1 κουταλάκι του καφέ ζάχαρη στο κάτω μέρος από ένα λαδωμένο ταψί για μάφιν. Προσθέστε μια φέτα μανταρίνι  (περικοπή περίπου 1 εκατοστό πάχος), στην κορυφή της ζάχαρης. 
 

 
Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ομοιόμορφα βάλτε μια κουταλιά  κέικ
 πάνω σε κάθε μανταρίνι (περίπου 3/4 της φόρμας) Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


 Κάντε το σιρόπι, βάζοντας  το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν
 μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να  αρχίζει να πήζει.



Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα βγάλτε τα ψημένα κέικ από τη φόρμα και 
τοποθετείστε σε μια σχάρα. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω
 από τα κέικ για να μπορέσουν να απορροφήσουν.



πηγή και φώτο αυνταγής από εδώ drizzleanddip.com