Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΜΕ NUTELLA!!!!!!

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .ricettegustose.it


ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ NUTELLA 

Υλικά

σφολιάτα

Nutella


Οδηγίες

Απλώστε και κόβουμε την ζύμη   σε ορθογώνιο σχήμα,
  Με ένα κουταλάκι του γλυκού  βάζουμε Nutella σε κάθε ένα κομμάτι ζύμης
 και κλείνουμε  σαν  καραμέλα.


 Ψήνουμε στους 200 ° C έως ότου η επιφάνεια είναι χρυσή, περίπου 20 λεπτά,
  και προσοχή στο μαγείρεμα, γιατί να  παραμείνουν παραπάνω στον φούρνο  στεγνώνει η Nutella!


ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ  ΜΕ NUTELLA
Υλικά για 12-14 κορνεδάκια
 
1 ρολό σφολιάτας
 1 μικρό βαζάκι Nutella

Ακόμα
μεταλικά στένσιλ για κορνεδάκια  
κορνε ζαχαροπλαστικής για την γέμιση  
 
 
Οδηγίες
 Απλώστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, και κόψτε  σε λωρίδες περίπου 2 εκατοστά.

 Τυλίξτε τη ζύμη γύρω από το κορνεδάκι και  φροντίζοντας να επικαλύπτει τα άκρα,
τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.



 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. 


Με τη βοήθεια του κορνέ ζαχαροπλαστικής, γεμίστε τα κρουασάν
 και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.