Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΦΕ!!!

 πηγή συνταγής και φώτο από εδώ caietulcuretete.com

 ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΦΕ

Υλικά
Για το παντεσπάνι

4 αυγά 
 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
 1 φλιτζάνι  αλεύρι -φαρίνα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλιές τησ σούπας λάδι 
 1-2 βανίλιες

για την κρέμα

500 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γιαούρτι
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές
3 φάκελοι ζελατίνη


 Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών. Όταν αφρατέψουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή μαρέγκα.


Χτυπήστε τα αυγά με το λαδι σε δυνατη ταχύτητα .
 Ανακατέψτε με την μαρέγγα απαλά γα να μην ξεφουσκώσουν
 τα αυγά απο κάτω προς τα επάνω .
 

Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε καλά
μέχρι να ενσωματωθούν.Τοποθετείστε   σε λαδωμένο ταψί με βούτυρο ή μαργαρίνη.


Ψήνουμε στο φούρνο 180 βαθμούς αέρα  για περίπου 20 λεπτά
 κανοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας.


Στη συνέχεια, παρασκευάζουμε την  κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και όταν αρχίζει να αφρατεύει προσθέσετε και την  ζάχαρη άχνη (έβαλα άχνη ζάχαρη με γεύση βανίλια) και τον καφέ
 (διαλυμένο σε 1 κ.γ νερό)  και ανακατευουμε  μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Δώστε προσοχή αν χτύπησετε υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί  η σαντυγι να κόψει..
 

Βάλτε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και προσθέστε 50 ml νερού. Αφήστε να φουσκώσουν . Όταν τομείγμα διογκωθεί βάλτε στον  μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να διαλυθεί. Ή μπορούμε να διαλυσουμε τις ζελατινες και  σε  ζεστό νερό.

Όταν  οι κρύσταλλοι ζελατίνης διαλύθουν ν και γίνουν  ένα διαυγές υγρό το προσθέτω στο μπωλ του γιαουρτιού  ανακατεύοντας καλά  για να ενσωματώθεί ομαλά. Προσθέστε το μείγμα του γιαουρτιού στην σαντυγί  και ανακατευούμε  μέχρι να γίνει λείο.

 Τοποθετούμε την κρέμα πανω από το παντεσπάνι( κρατάμε λιγη κρέμα στην άκρη για την διακόσμηση) και αφήνουμε για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί η κρέμα. 


Οταν η τούρτα μας έχει πλέον παγώσει αφαιρούμε
 προσεκτικα την φόρμα κια γαρνίρουμε.