Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ Ή ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΑΣΤΑ !!!!!




ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ Ή  ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΑΣΤΑ 

Υλικά

1/3 φλιτζάνι (40γρ ) ολόκληρα αμύγδαλα
1 1/3 φλιτζανιού (160 γρ ) φουντούκια
1 3/4 φλιτζάνι (400γρ) πλήρες γάλα
7/8 φλιτζάνι (60γρ  γάλα σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας (40 γρ) μέλι
πρέζα αλάτι
170 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
140 γρ σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη



Οδηγίες
Τοποθετείστε τα  φουντούκια σε ένα φύλλο ψησίματος,( κρατώντας τα αμύγδαλα ξεχωριστά),και ψήστε στους 180 º C ανακατεύοντας μερικές φορές, για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φουντούκια.


 Ενώ ψήνονται θερμάνετε το πλήρες γάλα και το γάλα σε σκόνη σε μια μικρή κατσαρόλα με το μέλι και το αλάτι μόνο μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφαιρέστε από την φωτιά.


Σε  μπαιν –μαρι λιώστε τις σοκολάτες μαζί μέχρι να γίνει λείο.


Μόλις οι ξηροί καρποί είναι καλά ψημένοι  αφαιρέσετε από το φούρνο και χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα για να τοποθετήστε τα ζεστά φουντούκια .
Σε ένα μπλέντερ, αλέστε τα ζεστά φουντούκια και τα  αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη .



Προσθέστε τη λειωμένη σοκολάτα και συνεχίστε  να επεξεργάζεστε το μίγμα, σταματήστε  και ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο.
Μόλις το μείγμα είναι λείο, προσθέτουμε το ζεστό μίγμα γάλακτος και ανακατεύεται καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δύο βάζα και στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση.



Αποθήκευση : Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΑΣΤΑ θα κρατήσει στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

πηγή και φώτο από εδώ davidlebovitz.