Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ !!!!!



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ 

Υλικά

500 ml γάλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι
250 γρ βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ λεπτά φύλλα κρούστας
 

Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε το σιμιγδάλι. Επιστροφή στην φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να πήξει (παίρνει μερικά λεπτά). Αναδεύουμε συνεχώς για να αποφευχθούν τα εξογκώματα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και πάλι και ανακατεύετε τη ζάχαρη και βανίλια 125 γρ βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά, ένα-ένα.
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, λιώσει το υπόλοιπο βούτυρο 125 γρ.


Πάρτε φύλλα κρούστας και τα κόβουμε τόσο ώστε η  μικρότερη πλευρά τους να ταιριάζει με ταψί σας.


Πάρτε ένα φύλλο  και απλώνουμε λίγη κρέμα με λιωμένο βούτυρο πάνω. 
Στη συνέχεια, διπλώστε το φύλλο από αυτό είναι η μακρύτερη του πλευρά.


Κάντε το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Τυλίξτε και βάλτε σε ένα ταψί. Συνεχίστε μέχρι να γεμίσει όλο το ταψι Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C  για 35 λεπτά περίπου.


Για το σιρόπι
700  γρ ζάχαρη
700 ml νερό
Όταν το γλυκό ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Απλά μαγειρεύουμε  τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να δέσει. Χύστε το ζεστό σιρόπι πάνω στο γαλακτομπούρεκο . Εδώ, ο χρόνος είναι σημαντικός - το σιρόπι πρέπει να είναι πολύ ζεστό όταν το ρίχνουμε από πάνω, οπότε μην το προετοιμάσει εκ των προτέρων. Προσεκτικά κόψτε το γλυκό και το αφήνουμε για μια-δυο ώρες για να μουλιάσει.



Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα.

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ palachinkablog.com