Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ KINDER BUENO!!!


ΤΟΥΡΤΑ KINDER BUENO



ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ- ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ

 Υλικά
 20  γρ ψιλοκομμένα καρύδια
 10 ασπράδια αυγών
 15 κουταλιές ζάχαρης
 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μήλου
280 γρ Nutella ή άλλο άλειμμα σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 1.5 λίτρα γάλα
 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι
 10 κρόκοι αυγών
 10 κουταλιές ζάχαρης
 1 πακέτο πουτίγκα βανίλιας ή άνθος αραβοσίτου
 25 γρ μαργαρίνης
 3 φακελάκια ζάχαρη βανίλια
280 γρ κουβερτούρα 

ΑΚΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
 280 γρ κουβερτούρα
1 κ.γ μαργαρίνη
 5-6 κουταλιές της σούπας γάλα
3 φακέλους σαντιγί ή  2 μορφατ ή 500 ml κρέμα γάλακτος
  λίγα φουντούκια 


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ
Πάνω σε ταψί (το δικό μου ήταν 28 × 34 εκατοστά) βάλτε λαδόκολλα, ελαφρώς επικαλύψτε  με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τα καρύδια .Χτυπήστε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μαρέγκα προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξίδι και ανακατεύουμε καλά . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μια ώρα. Όταν ψηθεί  βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετήστε σε μια σχάρα  γυρίστε ανάποδα - έτσι τα καρύδια είναι επάνω. Τώρα, όπως ζεστό  αλείψτε με Nutella.

Για  την  γέμιση
Βάλτε μαζί σε κατσαρόλι το γάλα τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι και την πουτίγκα. Αφού γίνει η κρέμα έξω από την φωτιά προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη βανίλια. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα μέρος παραμένει ως έχει, στο  δεύτερο προσθέστε την  λιωμένη σοκολάτα.

Πάρτε κουταλιές εναλλάξ από την  λευκή  και από την σοκολατένια κρέμα και βάλτε πάνω από το παντεσπάνι σαν σκακιέρα .Λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το γάλα, και βάλτε έτσι ώστε να καλυφθούν τα «κενά.

Διακόσμηση
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί ή το μόρφατ  και καλύψτε την τούρτα .Τελειώστε την διακόσμηση με τεμαχισμένα ή αλεσμένα φουντούκια. 

 * Εναλλακτικά αντί για παντεσπάνι μπορείτε να  φτιάξετε την τούρτα και με μπισκότα παπαδοπούλου *


 πηγή και φώτο από εδώ .coolinarika.com



2 σχόλια :

  1. Χαίρεται..κ χρόνια πολλά!!
    Συγχαρητήρια για την πρωτότυπη συνταγή!!Θα δοκιμαστεί την Πρωτοχρονιά γι'αυτό θα ήθελα μια διευκρίνιση για την άνθος αραβοσίτου που αναφέρεις στην γέμιση..είναι 1 πακέτο δηλ 160γρ ή 1 φακελάκι που είναι λιγότερα γραμμάρια??? Πουτίγκα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ..Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και χρόνια πόλλα! Καλά χριστούγεννα με υγεία!
      Για την συνταγή τώρα χρειαζόμαστε 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου δηλ΄τα 160 γρ ! Καλή επιτυχία και καλή πρωτοχρονιά να έχετε!

      Διαγραφή