Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΗΖΚΕΙΚ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!



ΤΣΗΖΚΕΙΚ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Για την βάση
1 φλιτζάνι αλεύρι γ,ο,χ (120 γρ )
3/4 φλιτζανιού πεκάν (64γρ )
3 κουταλιές ζάχαρη (35 γρ ζάχαρης)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (113 γρ )

Γέμιση
750 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
319 γρ καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 μεγάλα αυγά
163 γρ σάλτσα καραμέλας
113 γρ κρέμα γάλακτος ή  μισό  κρέμα γάλακτος και μισό γάλα


Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C . Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψάκι.
Ανακατέψτε τα υλικά για την βάση.


  Πατήστε επάνω στο ταψάκι και στις πλευρές γύρω-γύρω 


 Τρυπήστε με ένα πιρούνι.


Ψήστε την βάση  για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αφαιρέστε από το φούρνο .Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 ° C.


Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την καστανή  ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και το άρωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, ξύνοντας τον πυθμένα και τις πλευρές του μπολ.

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας το μπώλ μεταξύ των προσθηκών.


 Ανακατέψτε τη σάλτσα καραμέλας και κρέμα γάλακτος.


Χύστε την γέμιση στην βάση  και ψήνουμε για 40 λεπτά.


Μειώστε τη θερμοκρασία  στους 150° C και ψήνουμε 15 λεπτά περισσότερο, μέχρις ότου ροδίσουν οι άκρες.


 Κλείστε το φούρνο, με πετσέτα και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα.


Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, και αφήστε  κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
 Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή νύχτα) πριν από το σερβίρισμα. 

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ kingarthurflour.com